Brojač posjeta  

16073217
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
2011
2373
8194
15818928
94994
108254
16073217
Vaš ip 34.204.193.85
Tačno vrijeme: 2020-05-27 12:44:58
   

Gostoprimstvo za nezvanog "gosta" u Zaječaru

 

Uhvatili lopova u kući, pa mu spremili večeru

 

 

ZAJEČAR - Šestočlana porodica iz Zaječara, iako neuobičajeno za ovdašnje prilike, ponela se više nego domaćinski prema lopovu kojeg su uhvatili u kući dok im je preturao po stvarima! Zatečeni domaćini nisu napali provalnika, niti ga tukli, već su mu spremili večeru, dozvolili mu da posedi i ispriča se s njima, a potom ga Ijubazno ispratili iz svog doma.

Ovo nesvakidašnje gostoprimstvo odvilo se u noći između ponedeljka i utorka u Ulici Nikole Pašića. Najstariji član domaćinstva Nikola Stevanović (53), koji žrvi sa ćerkom Natašom (38), zetom Dušanom (40) i troje unučadi, kaže da je te noći do kasno čitao novine u pomoćnoj kući i da je, kada je izašao, u kuhinji video čoveka koji pretura po ženskoj torbi!

Spakovali mu i sendviče

- Brzo sam uleteo u kuću i počeo da dozivam ćerku i zeta, koji su spavali u sobi na spratu. Nepozvanom gostu sam mimo rekao da sedne, da niko neće da ga tuče i da nećemo zvati policiju - prepričava Nikola nenaja-vljenu „posetu“

Njegov zet Dušan kaže da im je lopov rekao da je gladan, pa su mu postavili sto i spremili nešto da pojede.

- Dok je Nataša spremala sendviče sa šunkom i sirom, on nam je rekao da ima 44 godine i da dolazi iz Beograda. Moj tast ga je u šali pitao zašto krade u siromašnom Zaječaru, kada su pare u Beogradu. Pošto je pojeo prvi sendvič, provalnik je počeo da plače, da nam zahvaljuje i ljubi ruke... Kada je pojeo i drugi sendvič, zatražio nam je cigaretu i vino, ali nismo imali da mu damo. Posle toga je krenuo kući, a moja supruga mu je spakovala još dva sendviča -objašnjava Dušan.

Uljudno ga otpratili

Domaćini su potom uljudno otpratili i pozdravili se sa prosedim i neobrijanim čovekom koji je na sebi imao prljavu belu košulju sa crnim prugama, iznošene farmerke i iscepane patike.

- Od poznanika sam saznao da je ovaj „neostvareni" lopov poznat policiji, da je nekada u beogradskom zatvoru upoznao jednog narkomana iz Zaječara, sprijateljio se sa njim i prešao da živi kod njega - Dušan razjašnjava misteriju. A.P.M.

Porodica za primjer

Prijatelji za sve članove porodice Nikole Stefanovića kažu da su pravi hrišćani, koji neguju tradicionalne vrednosti. - Veoma su društveni i nezamislivo je da neko veče provedu bez prijatelja. O njihovoj druželjubivosti svedoči i činjenica da su šest puta kumova li. To što su ugostili lopova nije začudilo nikoga od onih koji ih dobro poznaju kaže kućni prijateIj, kojeg je reporter Pressa zatekao kod porodice Stefanović na večeri. A.P.M.

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.