Brojač posjeta  

15920805
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
2652
2413
34129
15654459
50836
103356
15920805
Vaš ip 3.233.215.196
Tačno vrijeme: 2020-04-10 21:57:28
   

Novinarski psi rata ponovo na mestu zločina

Stekla slavu na lažima o Srbima Kristian Amanpur

SKUP ZAPADNIH RATNIH REPORTERA U SARAJEVU - UDRUŽENJE LOGORAŠA RS POZIVA NA BOJKOT AMANPUROVE I EKIPE

Plaćali ih bošnjački lobisti - Mediji iz RS trebalo bi da bojkotuju šestoaprilsko okupljanje zapadnih ratnih reportera na čelu sa Kristijan Amanpur jer su ih za laži o Srbima masno plaćali Alija Izetbegović i bošnjački lobisti, kaže Branislav DukićŠestoaprilski skup zapadnih ratnih novinara i fotoreportera, gromoglasno najavljen u federalnim medijima, glasila u RS treba do bojkotuju jer je reč o osvedočenim srbomrscima, koji su za svoje laži o Srbima masno plaćani od Alije Izetbegovića i bošnjačkih lobista, kaže predsednik Udruženja logoraša RS Branislav Dukić.

Mišljenje logoraša dele i druge organizacije u RS koje predstavljaju žrtve rata i njihove porodice, ističući da ih skup na kojem će se pojaviti novinarka CNN-a Kristijan Amanpur, „ekskluzivac" ITN Ed Vulijami, kao i fotoreporteri „Njujork tajmsa" Ron Haviv i Geri Najt podseća na „bal vampira". Sagovornici Pressa RS kažu da je pomenuta četvorka svojim lažima dala ogroman doprinos za bombardovanje Srba, jer je NATO izgovor za zasipanje Srpske i Srbije tepisima smrtonosnih bombi pronašao u njihovim „potresnim" reportažama o srpskim zlodelima, koje su bile fabrikovane i frizirane do te mere da su dečje bajke bile znatno uverljivije od tih nazovi remek-dela.

Navukli nam NATO bombe

Podsetimo, Amanpurova, koja je čitav rat provela u Sarajevu i pravila mitove o „zlim i krvoločnim Srbima", bila je jedan od najgorljivijih boraca za bombardovanje Srba. Njen kolega Ed Vulijami za montiranu fotografiju izgladnelog bošnjačkog zatvorenika u Trnopolju kod Prijedora stekao je svetsku „slavu", a ta slika u svakoj kampanji protiv RS bila je ponavljana kao krunski dokaz za „energične akcije", koje uključuju i bombardovanje. I „dela" Haviva i Najta korišćena su za iste svrhe, pa njihovo ponovno prikazivanje ispred Begove džamije u Sarajevu većinu Srba podseća na horor koji su na svojoj koži osetili za vreme proteklog rata, u kojem za stradanje „loših momaka" niko nije želeo da čuje.
Branislav Dukić kaže da bi zato bojkot skupa bio daleko najbolja reakcija RS.
- Izgleda da psima rata kao što su Amanpurova, Vulijami, ali i brojni drugi koji su potvrdili svoj dolazak u Sarajevo kako bi se podsetili na „slavne dane" nije bilo dovoljno patnji i stradanja ovog naroda. Od početka raspada bivše Jugoslavije sve do stradanja Srba na Kosovu i Metohiji Kristijan Amanpur i CNN slali su krajnje tendenciozne izveštaje, u kojima su Srbi uvek krivi, pa čak i onda kad su njihove žene i decu ubijale ustaše, mudžahedini i šiptarski teroristi! Amanpurovu, Vulijamija i njima slične nikad nije interesovalo stradanje Srba po bošnjačkim i hrvatskim logorima, iako su za njih morali da znaju. Tu posebno mislim na Amanpurovu, koja je gotovo ceo rat provela u Sarajevu i bila masno plaćana za svoje antisrpske reportaže od Alije Izetbegovića i bošnjačkih lobista - ističe Dukić.

Kompletan tekst pročitajte u štampanom izdanju PRESS-a

Boris Knežević

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.