Brojač posjeta  

16708308
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
96
3043
9529
16445191
104276
198173
16708308
Vaš ip 3.237.200.21
Tačno vrijeme: 2020-09-23 01:02:28
   

Rusi protjeruju Koka Kolu i Pepsi

Ruski poslanik traži da se zabrane sokovi iz SAD i da to bude jedna od kontra-mera na uvedene sankcije Zapada.

Šef Ruske Partije Penzionera poziva na bojkot Koka Kole i Pepsija, tvrdeći da su ti giganti glavni sponzori antiruskih političara. On tvrdi i da bi taj potez podstakao domaće proizvođače bezalkoholnih pića.

"Kao predlog kontra-sankcija Vlade, predlažemo ograničavanje uzvoza proizvoda kompanija Koka Kola i Pepsiko, koji aktivno podržavaju sankcije protiv Ruske Federacije", napisao je Igor Zotov u pismu ruskom premijeru.

Zotov, koji je poslanik u ruskoj Dumi, istakao je da prema raspoloživim informacijama, ovi sokovi su "izuzetno štetni za ljudsko zdravlje" i da stoga njihov uvoz predstavlja samo štetu po zdravlje ruskog naroda.

On je dodao bi bilo logično da svi proizvođači sokova koji prodaju svoje proizvode u Rusiji, koriste samo ruske sirovine sertifikovane od strane ruskih državnih organa, te da bi američki sokovi samo pod ovim uslovima eventualno mogli da ostanu na ruskom tržištu.

Ovaj posljednji njegov predlog prokomentarisao je direktor Saveza proizvođača bezalkoholnih pića, Dmitri Petrov, koji je rekao sokovi Kola i Pepsi u Rusiji i jesu od ruske vode i šećera, ali da je glavni sastojak koji je inače poslovna tajna, uvezen.

Petrov dodaje i da bi ova zabrana dovela do manjka sokova u Rusiji, jer ova dva giganta drže oko 40% proizvoda na tom tržištu. Drugi negativan efekat bio bi smanjenje poreskih prihoda i povećanje nezaposlenosti.

Ovo nije prvi put da su proizvođači stranih sokova meta ruskih političara. Prošlog avgusta Komunistička partija zatražila je od vlade da uvede sankcije na duvan, alkohol i gazirana pića iz svih zemalja koje podržavaju sankcije protiv Rusije.

TELEVIZORI,LAPTOPI,SMARTFONI

MOGUĆNOST KUPOVINE NA RATE

UZ MINIMALNU KREDITNU PROCEDURU

ZA SAMO POLA SATA UREĐAJ MOŽE BITI VAŠ

CHS SHOP FOČA, TC BARTULA

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.