Brojač posjeta  

15881138
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
423
4103
16679
15622819
11169
103356
15881138
Vaš ip 3.215.182.81
Tačno vrijeme: 2020-04-04 02:21:52
   

Neobične priče koje su najviše privukle pažnju javnosti

Tokom 2013. godine bilo je događaja koji su poremetili sumornu svakodnevicu i uspjeli nas nasmijati. Ovdje su samo neke od priča, koje su zaslužile da se nađu na ovoj listi.

 Premoreni njemački bankar zaspao je na poslu, a sve bi to možda i prošlo neopaženo da glavu nije spustio na tastaturu i greškom prebacio jednom penzioneru 222.222.222 evra na račun. Život piše drame, kaže stara poslovica. Ipak, u nekim slučajevima moglo bi se reći da piše i komedije. Na penzionerovu žalost, u banci su brzo otkrili gdje je novac otišao. Cijeli slučaj došao je i do frankfurtskog regionalnog suda, a bankarova šefica je otpuštena zbog propusta. Ona je kasnije, po odluci suda, vraćena na posao.

* Preplašeni novozelandski lopov predao se sam policiji nakon što je u junu 2013. provalio u kuću, koja je danima bila zamračena. Ubrzo je otkrio obješen leš kako visi na sredini kuće, nakon čega je vrisnuo, a od vriska se cijelom komšiluku zaledila krv u venama, nakon čega su pozvali policiju.

I iz policije su potvrdili da je ovo najbizarniji slučaj sa kojim su se susreli posljednjih godina, dodavši da bi provalniku, nakon pretrpljenog straha, trebalo oprostiti provalu.

* Jedan nezadovoljni Kinez javno je uništio svoj maserati kvatroporte, vrijedan 423.000 dolara, protestujući protiv trgovačke kuće u kojoj ga je kupio. Vlasnik maseratija unajmio je nekoliko muškaraca da maljem udaraju po automobilu. Vlasnik je, navodno, bio ljut na trgovca automobilima, koga je optužio da mu je ugradio stari dio i da je sve to platio više nego što je trebalo. Bijesni Kinez je svoj automobil uništio na dan otvaranja Međunarodnog sajma automobila i to ispred sajamske hale.

* Jedan njemački mladoženja je, na povratku sa svadbenog putovanja, zaboravio mladu na benzinskoj stanici i tek dva sata kasnije primijetio da je nema u kolima. Par je medeni mjesec proveo u Fracuskoj. Na povratku u Njemačku muž je zaustavio automobil kod Bad Hersfelda kako bi sipao gorivo. Mlada, koja je spavala tokom puta, na pumpi je otišla u toalet. Muž je platio gorivo, sjeo u kola i odvezao se, ne primijetivši da mu nema žene. Tek dva sata kasnije je shvatio da je sam u automobilu i pozvao policiju, koja ga je obavijestila da ga žena strpljivo čeka u stanici.

"Moja prva reakcija bila je - da li je stvarno toliko glup", izjavila je mlada.

* U Lombardiji, na sjeveru Italije, spretni lopovi opljačkali su, ni više ni manje, nego zatvor, odnijevši 5.000 evra iz sefa koji se nalazio u kancelariji upravnika. Policija ne zna kako su lopovi mogli zaobići komplikovani sistem kamera i ostalih sigurnosnih mjera koje ima zatvor, jer se kancelarija upravnika nalazi unutar zatvorskih zidina. Ovo nije jedina provala u zatvor ove godine. U Švajcarskoj su lopovi usred bijela dana provalili u upravnu zgradu zatvora u Ženevi te se mirno iskrali nakon pljačke, sjeli na motore i pobjegli u Francusku. Zasad se ne zna radili se možda o istoj bandi.

* Jedna Poljakinja izjavila je da joj je životni cilj da uđe u Ginisovu knjigu rekorda spavajući sa 10.000 muškaraca. U avgustu 2013, kada je priča obišla svijet, bila je na brojci od 284.

U Lombardiji spretni lopovi opljačkali su, ni više ni manje, nego zatvor

*  Norveški ljubitelj ekstremnih sportova Eskil je na jednom od najopasnijih puteva u Skandinaviji, Trolstigenu, vozio bicikl unazad dostižući veliku brzinu i rizikujući život. On je na jednom od najopasnijih puteva na Skandinavskom poluostrvu Trolstigenu ili Putu trolova vozio bicikl unazad čitavih četiri i po kilometara. Da stvar bude još opasnija, Eskil je vozio na putu koji nije bio zatvoren za saobraćaj i ima nagib od 10 odsto, a tokom vožnje je dostizao brzinu i od 80 km/h.

* Brazilski biznismen, poznat kao Grof Skarpa, dao je da se "pohrani" njegovo najveće blago - novi bentli konvertibl, vrijedan 310.000 funti, kako bi mogao da koristi i u zagrobnom životu, po ugledu na staroegipatske faraone. Ovaj 62-godišnji bogataš stavio je svoju bizarnu najavu na Facebook stranicu, u kojoj kaže da namjerava da učini ono što su i egipatski faraoni radili, kada je njihovo bogatstvo sahranjivano zajedno sa njima, kako bi im se našlo pri ruci i u životu poslije smrti.

* Jedna porodica iz Ontarija je odlučila da izbaci skoro svu tehnologiju i da narednih godinu dana živi kao da je 1986. godina, noseći "fubalerke" i oblačeći staru odjeću. Bler Mekmilan i njegova žena Morgan su odlučili da se sa svojim sinovima vrate u 1986. godinu, kada su njih dvoje rođeni.

"Bez mobilnih telefona, interneta, bez računara. Bila mi je želja oblikovati sve prema domu u kojem sam odrastao. Uvijek sam se igrao napolju, pa sam shvatio koliko su moja djeca različita", kazao je Bler.

* Plastični hirurg iz Njujorka dr Emil Čin (47) ponudio je svoje usluge besplatno u zamjenu za sastanak sa ženom koja odgovara njegovim izuzetno visokim standardima. Doktor Čin, koji vodi ordinaciju na Park aveniji, izložio je svoje čudne kriterijume za provodadžisanje kao i plan kompenzacije. Za prvi sastanak, ovaj doktor nudi 100 dolara. Ako poželi da sa izabranicom izađe i drugi put, taj užitak spreman je da plati 200 dolara ili da joj uradi besplatnu nadogradnju trepavica. Treći sastanak plaća 300 dolara ili besplatnim tretmanom botoksom.

* Plastični hirurg iz Južne Koreje Kim Sung Min našao je originalan način za dodatnu zaradu, jer je počeo da operiše linije na dlanovima. Bukvalno je zatrpan pacijentima iz Koreje, Kine i Japana, koji vjeruju da će na taj način moći da promijene sudbinu nabolje. Prema starom vjerovanju, na dlanu se vidi čovjekova budućnost u ljubavi, zdravlju, karijeri i kvalitetu života. *

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.