Brojač posjeta  

16304913
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
2220
7213
13970
16051258
61830
130640
16304913
Vaš ip 3.237.43.68
Tačno vrijeme: 2020-07-15 09:38:46
   

Korisnici Windows-a XP više neće od Microsofta dobijati neophodne bezbednosne nadgradnje, ispravke, podršku ili online nadgradnje tehničkog sadržaja. Mnoge nove aplikacije neće moći da se pokrenu na Windows-u XP, novi hardver možda neće funkcionisati, a podrške za drajvere prestaju.

Lansiran oktobra 2001. godine, XP je brzo postao najpopularniji Microsoftov operativni sistem tog doba, pomažući korisnicima da budu produktivni i bezbedni u vreme kad je internet polako ali sigurno postajao sveprisutni, sastavni deo naših života.

Ne dovodi se u pitanje da je početkom 21. veka XP bio sjajan operativni sistem. Međutim, penzionisanje je jednostavno normalna stvar kako u našem, tako i u životu jednog softverskog paketa.

Tehnologija je skokovito napredovala i probijala granice, zajedno sa potrebama i očekivanjima korisnika.

“Windows XP je imao sjajnu karijeru, ali vremena i tehnologija su se promenili u protekloj deceniji. Taj operativni sistem nije bio dizajniran za svet u kom živimo sada, u kom je tehnologija sve više mobilna i imamo servise kao što su OneDrive, koji omogućava pristup podacima gdegod da se nalazite, da ne pominjemo nove generacije uređaja i uvek prisutni Microsoft Office 365”, rekao je Pavle Peković, nezavisni IT savetnik.

Kompjuteri sa Windows-om Xp neće prestati da rade 9. aprila, ali će vremenom bezbednost i performanse rada biti izmenjene.

Bez krucijalnih bezbednosnih nadgradnji, računari će postati otvoreni za štetne viruse, spyware i drugi zloćudni softver koji može da ukrade ili ošteti lične i poslovne podatke.

Prestanak podrške za drajvere znači da novi štampači, skeneri i drugi uređaji možda neće biti kompatibilni sa kompjuterima koji imaju Windows XP.

Od vremena kad je Windows XP bio na vrhuncu karijere, sajber kriminalci i tehnologija koju koriste su takođe uznapredovali. Zbog svega toga, Microsoft preporučuje nadogradnju na moderni operativni sistem, kao što je Windows 8.1.

“Nakon 8. aprila, kompjuteri sa Windows-om XP ne treba da se smatraju zaštićenim, i važno je da korisnici pređu na podržani operativni sistem i softverski paket, kao što su Windows 8.1 i Office 365, kako bi mogli da dobiju regularne bezbednosne nadgradnje i zaštite se od napada”, naglasio je Borko Kovačević, marketing direktor kompanije Microsoft za Balkan.

Moderni operativni sistem nudi i iskustvo koje danas očekujete – najbolji Windows dosad, 8.1, sagrađen na temeljima Windows-a 7. Windows 8.1 je brži i bezbedniji operativni sistem, osmišljen da bude u skladu sa novim pokretnim načinom života.

Omogućava i korist nadogradnje na Office 365, sledeću generaciju poznatih Office aplikacija kojom možete pristupiti svim svojim dokumentima sa bilo koje lokacije i skoro svakog uređaja.

Takođe, kompanije koje koriste Windows XP gube prilike koje nudi nova tehnologija: poboljšanu bezbednost, veliki izbor uređaja, veću produktivnost i niže ukupne troškove vlasništva.

Velika ponuda smart-telefona CHS Shop

 

Kupite TV na rate bez naknada i kamate

 

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.