Brojač posjeta  

15746375
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
1161
2701
3862
15409833
194255
265283
15746375
Vaš ip 34.239.151.158
Tačno vrijeme: 2020-02-25 10:17:46
   

Socijalistička partija Srbije (SPS) stoji čvrsto iza Republike Srpske i neće dozvoliti da bilo ko ucenjuje Republiku Srpsku ili da preko Srbije vrši pritisak na Republiku Srpsku, rekao je danas lider SPS-a i premijer Srbije Ivica Dačić nakon sastanka sa predsednikom Socijalističke partije Petrom Đokićem.

"Koliko će biti jaka i uvažavana Srbija, od suštinskog je značaja za opstanak Republike Srpske, jer toliko će biti jaka i Republika Srpska", naglasio je Dačić.

On je rekao novinarima posle sastanka u Beogradu da je "glupost da je Republika Srpska uslov za evropske integracije Srbije".

Dačić je najavio da će predložiti predsedniku Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović da u junu bude održana sednica dve vlade u Republici Srpskoj, te dodao da bi sednica Saveta za saradnju Srbije i Republike Srpske trebalo da bude održana narednih meseci u Srbiji.

On je rekao da se protivi promeni Dejtonskog sporazuma bez saglasnosti tri naroda i dva entiteta, posebno Republike Srpske, kao i mogućoj reviziji uzroka Prvog svetskog rata, gde bi za početak bio optužen srpski narod, navodeći da je za taj rat kriva hegemonistička politika Austrije i Nemačke.

Dačić je kritikovao što se u Republici Srpskoj ne pominje uloga SPS-a i Slobodana Miloševića u stvaranju Republike Srpske.

Đokić je rekao da pruža podršku naporima Vlade Srbije da reši problem Kosova i Metohije, navodeći da je potez Vlade Srbije da prihvati briselski sporazum bio vizionarski.

"Ovo je veliko raskršće za Srbiju, ali sam siguran da se ona opredelila za politiku od koje će koristi imati čitav srpski narod gde god da živi, pri tome mislim i na Republiku Srpsku i BiH", istakao je Đokić.

On je rekao da podržava napore Srbije u svemu što čini da bude jaka i stabilna, jer samo takva može da pomogne Republici Srpskoj i samo takva treba i Evropi.

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.