Brojač posjeta  

16269892
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
1172
4065
8634
16026978
26809
130640
16269892
Vaš ip 34.239.149.34
Tačno vrijeme: 2020-07-08 06:06:02
   

Briselski sporazum mora biti sproveden, a samo je pitanje kako to uraditi uz saglasnost Srba sa Kosova i Metohije, izjavio je prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić i dodao da će Srbija učiniti sve da dobije datum za početak pregovora sa EU, a da ne sruši svoju državnost.

"Ako sporazum sa Prištinom potpiše neko iz Vlade i to prihvati Skupština onda je jasno da se mora sprovoditi. Samo je pitanje kako da to uradimo sa saglasnošću našeg naroda, a ne protiv njegove volje", rekao je Vučić za B92 i najavio da će u periodu od 7. do 12. maja otići na sever Kosova.

On je naveo da se do rešenja može doći i da sve više ljudi na severu Kosova to razume i "zna da ne mogu nekakve marginalne grupe da menjaju volju naroda u Srbiji i da menjaju vlast u Srbiji iako se nekima to prvih dana učinilo da mogu".

Prema njegovim rečima, Beograd razume strahove Srba sa severa KiM i to pokazuje velikim strpljenjem, trpeljivošću, "čak i neodgovaranjem na prljavu kampanju koja se protiv nas vodi".

Vučić je dodao da očekuje da se razgovori nastave, ističući da s druge strane, i u Briselu moraju da znaju da može biti implementirano samo ono što je napisano u sporazumu.
"Ako neko nešto hoće da implementira, mora da implementira ono što je napisano u sporazumu, a ne ono što je hteo, a nije mu uspelo da uđe u sporazum. Taj plan implementacije nije gotov. To je predlog albanske strane i ništa više od toga. Mi pravi plan nismo prihvatili, nismo ga dobili", rekao je prvi potpredsednik vlade.

Vučić je istakao da je Srbija "sve vreme u trci s vremenom i da neće izgubiti to vreme" i dodao: "Ako me pitate da li će Srbija učiniti sve da dobije datum... Učiniće sve, a da ne sruši svoju državnost."

Na pitanje treba li sporazum potpuno da bude primenjen do kraja juna i odluke Brisela o datumu za Srbiju on je rekao da je "apsolutno nemoguće" i da je "sumanuto" da neko od Srbije to očekuje.
"Mislim da očekuju plan implementacije do 25. juna, pre nego što se izađe sa konačnim izveštajem. Ja se nadam da ćemo do toga plana doći, ali nam je za plan implentacije potrebna saradnja Srba sa Kosova", kazao je Vučić.

Izbori u ovom trenutku nisu potrebni Srbiji

Prvi potpredsednik Vlade Srbije rekao je da u ovom trenutku izbori nisu nešto što je potrebno Srbiji, ali da su u SNS napravljene interne analize rada ministara iz te stranke i direktora javnih preduzeća.

Vučić je naveo da je uveren da i u narednih desetak dana niko o temi rekonstrukcije neće govoriti u Srbiji, ali da će se posle toga i o toj temi razgovarati.
"Siguran sam da u narednih desetak dana niko o tome neće govoriti u Srbiji. A da li ćemo posle toga o tome razgovarati, hoćemo i nemamo problem da pravimo analizu", rekao je Vučić i dodao da su naprednjaci napravili interne analize rada direktora javnih preduzeća i ministara koje je predložila SNS.

On je precizirao da će se sa tim ići pred Glavni odbor SNS, a onda će članovi stranke da odluče šta misle o njihovom radu.

Vučić je rekao i da se u ovom trenutku ne razmišlja o izborima i da postoji stav da to nije potrebno Srbiji u ovom trentku
"Da li će to biti tema za desetak dana zbog neke nove čudne situcije, to čovek u Srbiji nikada ne može potupno da isključi. Da li je to nešto što građani Srbije žele? Pa, nije", rekao je Vučić.

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.