Brojač posjeta  

16278330
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
776
4340
17072
16026978
35247
130640
16278330
Vaš ip 3.234.241.200
Tačno vrijeme: 2020-07-10 05:44:45
   

Prodaja laptopova Foča Televizori na rate Polovni računari

Beograd - Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, govoreći o borbi protiv korupcije i kriminala, izjavio je da je vicepremijera Aleksandra Vučića "bacio u vatru" u kojoj je na sebe navukao gnjev mnogih i da je upao u "zmijsko gnijezdo", prenijele su agencije.

- Mi smo upali u zmijsko gnezdo, među ljude na funkcijama koji gospodare životima, koji me prisluškuju, i Vučića, a tako se ne može živeti u Srbiji - kazao je Nikolić.

On je istakao da će biti preispitane brojne privatizacije i da će istragama biti zahvaćeni brojni ljudi.

Nikolić je podsjetio da je borba protiv korupcije jedan od uslova EU, navodeći da je percepcija korupcije u Srbiji bila strahovito visoka i da se to sada pomalo smanjuje i da svi znaju da mogu da budu pod udarom zakona.

Predsjednik je, gostujući na RTS-u istakao da vlast ima spremno rješenje za Kosovo, kao i da očekuje da će datum otpočinjanja pregovora sa EU Srbija dobiti do kraja godine.

- Imamo spremno rešenje za Kosmet, iako nemamo veliki manevarski prostor, ali nije sve baš tako zakovano, posebno ne na štetu i nesreću Srbije - rekao je Nikolić gostujući na RTS-u i dodao da Srbija nikada neće imati bolju priliku da riješi taj problem.

Nikolić je najavio da će prijedlog državne strategije za KiM biti predstavljen opozicionim strankama možda tokom iduće sedmice, a da će se zatim ubrzo naći i pred parlamentom. Predsjednik je konstatovao da još u međunarodnoj zajednici ima otpora za neka rješenja koja će biti predložena iz Beograda, ali to je nešto ispod čega Srbija neće moći da ide. Prema njegovim riječima, sjever Kosova mora da kratkoročno ostane u statusu u kojem je sada, a dugoročno će to pitanje svakako biti rješavano, s tim da je nemoguće da potpadne pod ingerencije administracije u Prištini. Nikolić je rekao da će Srbija nastaviti da finansira sjever Kosova na potpuno otvoren način.

Šanse Srbije u procesu rješavanja kosovskog problema su, prema njegovim riječima, utoliko bolje što svijet danas predstavnike Vlade Srbije doživljava drugačije nego prije nekoliko mjeseci - kao ozbiljne ljude koji će jasno reći svoj stav.

- Ja želim Srbiju u EU zato što znam da će ljudi da žive bolje, ali svoju granicu sam izrekao i ona se poštuje, i oni sada kažu: "Hajde da sredimo odnose a da ne povredimo tu granicu" - rekao je Nikolić.

Srbija će, kako je uvjeren, postati most između EU i Rusije, sa kojom će nastaviti da ima izvanredne odnose.

Pregovori 7. novembra

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je juče da će 7. novembra u Briselu biti nastavljeni pregovori Beograda i Prištine uz posredovanje EU. Dačić je rekao da će se vjerovatno razgovarati o različitim temama, ali je naglasio da Srbija ne bježi od razgovora i o najtežim temama. On je napomenuo da je tokom njegovog susreta sa predsjednikom Vlade Kosova Hašimom Tačijem u Briselu dogovoren nastavak razgovora u novembru "sa željom da sve dogovoreno ima uticaja i na odluke koje će EU donositi u decembru".

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.