Brojač posjeta  

16727758
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
4726
3626
28979
16445191
123726
198173
16727758
Vaš ip 3.234.143.26
Tačno vrijeme: 2020-09-27 19:48:10
   

Banjaluka - Premijeri Republike Srpske i Srbije, Aleksandar Džombić i Ivica Dačić naglasili su tokom jučerašnjeg sastanka u Banjaluci da su građani oni koji moraju da vide rezultate specijalnih i paralelnih veza između RS i Srbije.

Džombić je rekao da je sa Dačićem razmijenio informacije, mišljenja i iskustva o stanju u ekonomiji i aktuelnim pitanjima.

- Upoznao sam Dačića sa informacijama da su Srpska i BiH ispunile uslove za aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom i da očekujemo pozitivnu odluku do kraja septembra - rekao je Džombić i naglasio da su se složili da aranžman sa MMF-om odgovara i Srpskoj i Srbiji i pomaže kod dobijanja kredibiliteta u saradnji sa međunarodnim finansijskim institucijama.

- Analizirali smo projekte koje smo realizovali i koje realizujemo kroz saradnju i šta treba da uradimo da bismo je još više poboljšali. Govorili smo i o terminu zajedničke sjednica vlada, koja će biti održana početkom oktobra i na kojoj ćemo govoriti o započetim projektima - rekao je Džombić.

Predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je da već postoje rezultati sastanaka sa premijerom RS.

- Želimo da, osim prijateljstva, specijalne veze daju rezultate koji će biti vidljivi za građane, koji treba da osete napredak i boljitak - rekao je Dačić.

On je dodao da je upoznat sa problemima sa kojima se susreću privrednici iz Srpske i Srbije, između ostalog, na graničnim prelazima, te naglasio da se kreće u njihovo rješavanje.

Odgovarajući na pitanje da li ostaje pri svojoj izjavi da su veze između RS i Srbije bile zasnovane na "grljenju i ljubljenju", Dačić je rekao da su se "ponajviše voleli, a po najmanje radili".

- Ta praksa nije dobra i skloni smo tome da održimo sastanke i iskažemo svoje čvrste i nepokolebljive veze, ali da posle toga niko čak ni ne zapiše ono što smo se dogovorili - kazao je Dačić.

Hapšenje

Dačić je, kao lider socijalista u Srbiji, kazao da nije previše upoznat sa detaljima hapšenja funkcionera Socijalističke partije RS, kao ni da li u svemu ima dovoljno dokaza.

- Bilo bi veoma loše da se hapšenja vrše po političkoj liniji i tome treba pristupiti profesionalno i odgovorno, ali ne verujem da to može da umanji nečiji rezultat - zaključio je Dačić.

GLAS SRPSKE

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.