Brojač posjeta  

16727577
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
4545
3626
28798
16445191
123545
198173
16727577
Vaš ip 3.234.143.26
Tačno vrijeme: 2020-09-27 19:04:22
   

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas u Kuršumliji da će država prvo ulagati u ugrožena područja, jer Srbiji mora da bude bolje, da se završi posao koji je započet - kriminalce u zatvore, ljude u fabrike

Nikolić je posle obilaska manastrira Svetog Nikole, rekao da postoji mnogo ugroženih područja i da se Srbija nalazi u teškoj situaciji, jer ima gradova u kojima ne radi ni jedna fabrika, kao i suše koja je pogodila zemlju, ali da ipak veruje da će biti bolje.

"Sa punom verom, voljom i optimizmom, biće bolje iz dana u dan. Mora da bude bolje, kriminalce ćemo u zatvore, ljude u fabrike i da završimo posao koji smo započeli", kazao je Nikolić.

On je dodao i da između naroda i vlasti nema večne ljubavi i zamolio da građani vlast cene po rezultatima, odnosno da ukoliko rezultata ne bude, traže druge.
"Znam da teško živite, da živite bolje ne bi došlo do promene u Srbiji i znam da očekujete mnogo od svih nas i to moramo da vam vratimo. Srbija je nekako bila stala i malo smo vazduha dobili u pluća, jer su nam pomogli dobri ljudi iz drugih država, ali mi ne želimo da živimo od pomoći, već od rada", kazao je Nikolić.
Predsednik Srbije je rekao da postoje zainteresovani investitori za ulaganja u Kuršumliju koja će ljudima u tom gradu omogućiti da rade, da izdržavaju svoje porodice i najvažnije od svega, kako je rekao, da se ne isele sa tog područja.
"Najvažnije je da Srbi žive ovde, znate koliko je razloga za to i ulagaćemo prvo u ova područja, područja koja su ugrožena", istakao je Nikolić.
Nikolić je objasnio da je posetom Kuršumliji započeo obilazak Srbije, posebno onih mesta koja su ugrožena, uz to obilazi svet, kako bi obnovio prekinute veze.
"Lako je otići u Knez Mihailovu u Beogradu, treba ovde doći. Vi sami znate u koliko gradova u Srbiji danas ne radi nijedna fabrika", rekao je Nikolić i dodao da kada zemlju pogodi suša kakva je ove godine zadesila Srbiju, može da se očekuje da će biti veoma teško.
Nikolić je obišao manastir Sveti Nikola u Kuršumliji, koji je jedan od najstarijih manastrina u Srbiji i najstarija zadužbina Stefana Nemanje.

PRESS

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.