Brojač posjeta  

16740543
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
3058
4808
11836
16488779
136511
198173
16740543
Vaš ip 34.205.93.2
Tačno vrijeme: 2020-09-30 17:40:23
   

Višegrad- Maturanti žrtve politike

Višegrad - Pod hitno treba prestati za manipulacijom i zloupotrebom djece i mladih Višegrađana u političke svrhe. Oštro osuđujemo potez kojim su maturanti zaustavljeni da se prošetaju Andrićgradom.

Rekao je ovo "Glasu Srpske" predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u SO Višegrad Branislav Topalović reagujući na čin profesora u Srednjoj školi "Ivo Andrić" Željka Arsića i Marinka Markovića da zaustave maturante ispred Andrićgrada i spriječe ih da uđu unutra i fotografišu se ispred biste Ive Andrića. Topalović smatra da cijela priča o defileu maturanata ima političku pozadinu.

- Očigledno je da se lična sujeta pojedinaca prenosi na sve sfere, a evo i na djecu. Vjerovatno su tako dva profesora po nečijim uputama zaustavila djecu - istakao je Topalović i dodao da treba zaustaviti negativnu klimu i ličnu sujetu.

- Podgrijava se negativna atmosfera u kojoj svi ispaštaju, a sada evo i djeca. I tokom predizborne kampanje djeca su u Višegradu korišćena u političke svrhe, a to se nikako ne smije nastaviti - istakao je Topalović.

Poslanik SNSD-a u NSRS iz Višegrada Goran Lončarević rekao je da je politika postala pokretač svih negativnih dešavanja u ovoj opštini. Direktor škole Đorđe Mršević kaže da maturantima niko nije zabranio da idu u Andrićgrad, te da je posjetu ugovorio jedan od učenika.

- Niko iz Andrićgrada nas nije obavijestio niti uputio dopis da bi imali želju da im dođu maturanti. Obaviješten sam da prilazni put nije osposobljen te da đaci ne mogu da u svečanim odijelima šetaju do tamo - istakao je Mršević.

Profesori

Kako nezvanično saznajemo, Željko Arsić i Marinko Marković, profesori koji su zaustavili kolonu maturanata ispred Andrićgrada, bliski su višegradskom SDS-u.

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.