Brojač posjeta  

16998815
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
3478
7630
3478
16750920
110472
146180
16998815
Vaš ip 34.237.138.69
Tačno vrijeme: 2020-11-23 22:59:00
   

Regionalni park „Piva“ utvrdio pravila ponašanja na Trnovačkom jezeru

Na nedavno održanom tradicionalnom „Vidovdanskom usponu na Maglić“, upravi Regionalnog parka „Piva“, koji upravlja lokalitetom Trnovačkog jezera, prijavljeno je nepoštovanje odluka Parka u smislu odbijanja plaćanja naknada i bahatog ponašanja posjetilaca prema zaposlenom licu na jezeru, saopšteno je iz Regionalnog parka „Piva“.

Iz ove ustanove ističu da, uzimajući u obzir da se regionalni park „Piva“  prostire uz granicu sa BiH,  prisutan je veliki broj posjetilaca koji dolaze upravo iz BiH odnosno Republike Srpske posebno na lokalitetu Trnovačkog jezera. „Regionalni park Piva“ je uposlio i ovlastio čovjeka koji je zadužen za evidenciju posjetilaca, naplatu naknada za korišćenje dobara Regionalnog parka i ambijelntalnu higijenu na prostoru Trnovačkog jezera.

Napominju da je poštovanje pravila u Regionalnom parku „Piva“ obavezno, što znači da se posjetioci moraju evidentirati i platiti ulaz na lokalitet Trnovačkog jezera u iznosu od jednog evra. Odlukom o visini i načinu plaćanja naknada za korišćenje dobara Regionalnog parka „Piva“ predviđene su i druge naknade, pa je dnevna naknada za loženje vatre pet evra, naknada za kampovanje 1,5 evra po osobi a dnevna naknada za ribolov na Trnovačkom jezeru 15 evra za jedno lice.

Iz Regionalnog parka „Piva“ zaključili su da su u medijima u Republici Srpskoj plasirane netačne informacije da pojedinci naplaćuju nakade bez osnova i ovlašćenja na prostoru Trnovačkog jezera, te apeluju na turiste da se pridržavaju pravila i poštuju novine u cjenovniku koje su uvedene ove godine, jer je Regionalni park „Piva“ osnovan kao upravljač zaštićenog područja ovog dijela Crne Gore i otpočeo je sa djelatnošću 01. januara ove godine, stoji u saopštenju ove ustanove.

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.