Brojač posjeta  

17033336
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
1858
22988
37999
16750920
144993
146180
17033336
Vaš ip 35.153.39.7
Tačno vrijeme: 2020-11-27 13:04:08
   

Nevesinje- Mladi grade teren za odbojku

Udruženje građana „Nova ideja Nevesinja“ ovih dana priprema realizaciju projekta izgradnje odbojkaškog terena na pijesku. Tim povodom razgovarali smo sa predsjednikom Upravnog odbora Udruženja Sinišom Kilibardom.  

Od kada postoji vaše Udruženje i kakve aktivnosti provodite? Udruženje je osnovano u oktobru 2013. godine sa cilјem pobolјšanja položaja mladih lјudi u Nevesinju kroz realizaciju projekata iz oblasti obrazovanja, ekologije, kulture i sporta.

Koje projekte trenutno realizujete? Projekat koji trenutno realizujemo je izgradnja odbojkaškog terena na pijesku. Podržan je od Švedske razvojne agencije SIDA i Centra za promociju civilnog društva u iznosu od 5.000 KM.

Koji je cilј tog projekta? Cilј je stvaranje uslova mladim lјudima za bavlјenje sportsko – rekreativnim aktivnostima i promocija odbojke. U Nevesinju postoje tereni za košarku i fudbal, ali za odbojku ne. Odbojka je zanimlјiv sport koji može koristiti i za treninge novoformiranog ženskog odbojkaškog kluba, ali i za rekreaciju lokalnog stanovništva.

Na koji način su lokalne vlasti i preduzeća uklјučeni u realizaciji projekta? Lokalne vlasti će obezbijediti lokaciju i potrebnu dozvolu za izgradnju terena bez naknade, a jedna od građevinskih firmi iz Nevesinja izvodiće radove. Članovi našeg Udruženja, srednjoškolci i lokalno stanovništvo volonterski će očistiti lokaciju od kamenja, smeća i niskog rastinja. Naši sugrađani koji žele da se uklјuče u akciju mogu se javiti na E- mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili putem telefona 065/ 992 – 596.

Kakva su vaša dosadašnja iskustva u sličnim projektima? Kroz studensku organizaciju Univerziteta u Banjaluci učestvovao sam u nekoliko projekata: Studentske sportske igre, Dani šaha na Univerzitetu u Banjaluci, a kao član Unije studenata radio sam treninge o pisanju projekata i poslovnih pisama.

Kakvi su još planovi Vašeg Udruženja? Kada završimo teren i postavimo pješčane podloge i mreže, Udruženje će organizovati turnir u muškoj i ženskoj konkurenciji. Pratićemo konkurse Ministarstva porodice, omladine i sporta RS i možda se kandidujemo za izgradnju teretane u prirodi ili nešto slično, a u planu imamo i igralište za malu djecu.

Koliko mladi danas mogu doprinijeti da Nevesinje bude lјepši grad? Kad bi se aktivirali mogli bi dosta, posebno studenti koji su stekli određena iskustava u većim gradovima. Potrebno je da i lokalne vlasti donesu odluke koje bi stimulisale omladinu da ostane na ovim prostorima i uklјuči se u razvoj lokalne zajednice.

Velika ponuda smart-telefona CHS Shop

Kupite TV na rate bez naknada i kamate

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.