Brojač posjeta  

17033304
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
1826
22988
37967
16750920
144961
146180
17033304
Vaš ip 35.153.39.7
Tačno vrijeme: 2020-11-27 12:56:52
   

Ubili mu djecu, a on zločinac?!

,,Dokazaću da moj sin i ja nismo počinili ratni zločin”, izjavio je danas za BN televiziju Marinko Bjelica 100% ratni vojni invalid i otac troje poginule djece kojeg su 18. decembra uhapsili pripadnici SIPE pod optužbom da je počinio ratni zločin.

Marinko je dan nakon hapšenja, zbog lošeg zdravstvenog stanja, pušten da se brani sa slobode dok je njegov sin Zoran zadržan u pritvoru. Fotografije troje djece koji su dali život za Republiku Srpku i tri ordena. Samo to je ostalo Marinku Bjelici kao uspomena na izgubljenu djecu. Nakon 21 godine doživio je da mu u kuću upadnu do zuba naoružani pripadnici SIPE, i da njega i jedinog preživjelog sina, vezane odvedu jer su navodno počinili ratni zločin. ,,Nisam počinio zločin koji mi se stavlja na teret, a moj sin Zoran u to vrijeme nije ni bio ovdje”, tvrdi Marinko i dodaje da jedva čeka da počne sudski proces pa da dokaže nevinost.

Marinko je u kućnom pritvoru a Sud BiH mu ne dozvoljava ni da posjeti sina Zorana ni da ode na ljekarski pregled, iako je teško bolestan i uoči hapšenja pripreman za operaciju. U kući Bjelica svi se brinu za Zorana, koji je takođe ratni vojni invalid, ali nada ih ne napušta. ,,Nadam se da će pravda pobjediti”, plačući kaže Zoranova supruga Stojanka. ,,Dokazaće se da nije kriv, jer u to vrijeme Zoran i ja bili smo sa djecom u Crnoj Gori i za to imamo dokaze”, ističe Stojanka. Bjelice je danas u Trnovu posjetio i potpredsjednik SDS-a Mirko Šarović, koji odavno poznaje Marinka i njegove ukućane.

Kao predsjednik Republike Srpske odlikovao je ordenom Marinka i posthumno njegovo troje djece. ,,Marinko je doživio tragediju kao malo ko u Republici Srpkoj, njegovo troje djece dalo je život za Srpku a on je ostao težak invalid”, kaže Šarović. Šarović apeluje na sve nivoe vlasti i sve institucije u Republici Srpskoj da pomognu u odbrani Marinka i Zorana Bjelice, ali ne samo njih već i još mnogih demobilisanih srpkih boraca koji su u sličnoj situaciji. BN TV

 

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.