Brojač posjeta  

16468374
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
6273
4670
53352
16159374
62515
162776
16468374
Vaš ip 35.172.233.2
Tačno vrijeme: 2020-08-07 17:15:24
   

Trebinje- Mediteran začinio slike

Trebinje - Vedre boje i energični potezi kista, uz duhovite opaske i zdrav smijeh, vladaju na likovnoj koloniji "Lastva" u Trebinju. Umjetnici vrijedno rade pod budnim okom osnivača kolonije, akademskog slikara Radmile Lizdek, koja brine o svim detaljima ovog likovnog saziva.

Slikari različitih generacija stvaraju nova djela u sali trebinjskog Doma penzionera, sa željom da u rodnom gradu pjesnika Jovana Dučića ostave lični umjetnički pečat. Ističu da će radovi koji nastanu na jugu Republike Srpske imati posebnu vrijednost jer sa radošću dolaze na ovu likovnu smotru.

- Kad smo došli u svečano obojeno Trebinje, znao sam da su pred nama uspješni dani. Svaki detalj ovog lijepog grada nudi inspiraciju i motiv umjetnicima. Gustina i bistrina vazduha, miris Mediterana koji je prisutan u svakom detalju, u meni budi neopisiva osjećanja. Znate šta, već ujutru ću se okupati u bistroj Trebišnjici - kaže profesor Slobodan Roksandić, koji je magistrirao na Odsjeku za slikarstvo Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.

Uvjeren je da će slike koje stvori u Hercegovini odisati pozitivnom energijom koja vlada u ovom likovnom sazivu.   

Radmila Lizdek podsjeća da je bilo neizvjesno hoće li biti održana ovogodišnja "Lastva".

- Ipak smo, na radost svih učesnika, uspjeli da organizujemo još jedno druženje. Djela nastala na koloniji biće predstavljena na jedinstvenoj izložbi, koja će biti otvorena polovinom avgusta pod platanima. Trebinje će ove godine postati bogatije za mnogo novih slika različitih tehnika i formata, koje plijene originalnošću i ljepotom, ali imaju i umjetničku vrijednost - ističe Lizdekova.

Pejzaž kao provokacija

- Želim da u Trebinju ostavim svoj umjetnički trag. Na najljepši način sam isprovocirana ambijentom, pejzažom i okolinom, i potpuno uživam u radu - kaže jedan od učesnika kolonije, slikar Dragana Stanarčević.

INTEX SMART TELEFONI CHS SHOP FOČA

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.