Brojač posjeta  

15746700
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
1486
2701
4187
15409833
194580
265283
15746700
Vaš ip 34.239.151.158
Tačno vrijeme: 2020-02-25 11:05:25
   

KOZARSKA DUBICA - Jedanaest mladića, mahom mještana Donje Slabinje kod Kozarske Dubice, povrijeđeno je u bombaškom napadu Dražena Vujanovića (29) zvanog Tortan u petak iza ponoći u lokalu "MM".

Vujanović je u pijanom stanju i izrevoltiran izbacivanjem iz lokala zbog nepristojnog i nasilničkog ponašanja, otišao do porodične kuće, uzeo crnu defanzivnu bombu i bacio među goste koji su sjedili na terasi tog lokala u Donjoj Slabinji.

Veću tragediju spriječila je stolica ispod koje je eksplodirala bomba, ali i to što je Vujanović aktivirao takozvanu defanzivnu bombu, koja ima daleko manju snagu od "kašikare".

Poslije eksplozije svi povrijeđeni su zbrinuti u zdravstvenim ustanovama u Kozarskoj Dubici, Gradišci i Prijedoru.

Najteže povrede zadobio je zaštitar "Sektor sekjuritija", koji je pogođen sa 56 gelera u predjelu stomaka.

Na sreću, ni zaštitar ni ostali povrijeđeni nisu u životnoj opasnosti i nakon ukazane pomoći trebalo bi da budu pušteni na kućno liječenje.

Bombaški napad Vujanovića, koji je odranije poznat policiji takođe zbog nasilničkog ponašanja, ali i krađa, prijavljen je policiji oko pola časa iza ponoć. Policija je bombaša uhapsila.

Miloš Radojčić, vlasnik lokala "MM", ispričao je da je Vujanović nekoliko trenutaka prije bombaškog napada izbačen iz lokala zbog neprimjerenog ponašanja.

Kaže da je atmosfera u četvrtak uveče u lokalu bila uobičajena uz dosta gostiju, s obzirom na to da je bila muzika uživo.

"Vujanović se napio i počeo je praviti probleme. Prvo je skinuo majicu i krenuo skidati hlače. Tada su radnici obezbjeđenja krenuli da ga izbace iz lokala, ali im je Vujanović obećao da će se smiriti. Međutim, opet se počeo skidati pa ga je obezbjeđenje izbacilo na parking i reklo mu da se više ne vraća. On je zatim izvadio pajser iz svog mercedesa i udario radnika obezbjeđenja u leđa. Upitao sam kasnije da li je sve u redu ili da zovem policiju, a obezbjeđenje je odgovorilo da je Vujanović otišao", prisjetio se vlasnik lokala, u kojem je za dlaku izbjegnuta tragedija.

Vujanović je potom otišao do svoje kuće, koja je udaljena oko četiri kilometra od lokala, uzeo bombu i vratio se u kafić.

"Čim je prišao bašti kafića izvadio je osigurač i bacio bombu pod stolicu, a u tom trenutku u bašti je bilo više od 20 ljudi, uglavnom mlađih. Nastala je panika, jer su ljudi počeli bježati iza parkiranih auta. Čula se strahovita detonacija i vidio sam da je više momaka povrijeđeno od gelera", ispričao je Radojčić.

Svi su saglasni da je sreća u nesreći to što je Vujanović bacio takozvanu defanzivnu bombu, koja je sačinjena od nekoliko stotina sitnijih gelera, a ne zelenu "kašikaru", nakon čije detonacije bi sigurno bilo smrtno stradalih.

"U trenutku detonacije bio sam u lokalu, a zatim istrčao napolje da pomognem povrijeđenima. Najgore je prošao radnik obezbjeđenja, kojeg je pogodilo 56 gelera", rekao nam je u petak Radojčić.

Mještani govore da je Vujanović često znao divljati automobilom, a svako malo se i potuče.

"Čuo sam da je i provaljivao u kuće i prodavnice, zbog čega je bio i u zatvoru", rekao je jedan od mještana koji je zamolio da mu ne navodimo ime.

Napadač dobio batine

Nakon eksplozije, gosti koji nisu zadobili povrede nasrnuli su na Vujanovića u namjeri da se osvete, pa je tako i napadač prošao s lakšim tjelesnim povredama.

Mještani sela Donja Slabinja ispričali su da Vujanović već duži niz godina pravi probleme.

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.