Brojač posjeta  

16685990
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
1413
19557
30799
16414164
81958
198173
16685990
Vaš ip 3.231.167.166
Tačno vrijeme: 2020-09-18 12:45:58
   

BANJALUKA - Policija je tokom petrovdanskog zbora u Slatini, kod Banjaluke, privela više osoba zbog međusobne tuče, a najdeblji kraj izvukao je Rade Božić (28), koji je pretučen prilikom privođenja.

Božić, inače vlasnik pokretne pivnice u kojoj se dogodio incident na zboru, tvrdi da policija nije imala razloga da interveniše, kao ni da nije bilo razloga da njega tuku.

Epilog zbora u Slatini bile su prekršajne prijave koje su podnesene protiv Božića, braće Milojka i Marka Radulovića, braće Marinka i Mime Topića, Milenka Ćopića, Đurađa Antonića i Bojana Dragojevića.

Incident je, prema navodima iz policije, izbio u subotu oko 1.30 iza ponoći u Božićevoj pivnici, kada je Milojko Radić bacio pivsko bure na livadu.

Iz policije navode da je zbog toga došlo do svađe i tuče, u kojoj su s jedne strane učestvovali braća Radulovići, a sa druge braća Topići.

Božić, ali i ostali učesnici negiraju da je uopšte došlo do tučeBožić tvrdi da je on lično smirio situaciju na vrijeme, jer poznaje i Raduloviće i Topiće.

Međutim, neko je u međuvremenu ipak pozvao policiju.

"Kada je policija došla odmah su mi zavrnuli ruke i počeli me tući čime su stigli, nogama, šakama, palicama. Pokušao sam im reći da nisu u pravu, ali bilo je kasno i u nekoliko minuta su me isprebijali i ubacili u 'maricu'", ispričao je Božić.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, potvrdila je juče da je policija upotrijebila silu zbog "narušavanja reda i mira na zboru u Slatini".

Uz navođenje inicijala učesnika, Markanovićeva objašnjava da je po dolasku u Slatinu policija zatekla u svađi Marka Radulovića i Rada Božića.

Policija je zatražila da se obojica smire, ali se Božić oglušio o naređenje te je pokušao napasti Radulovića.

Policija je na kraju morala upotrijebiti silu prema Božiću, jer je, kako tvrde iz CJB Banjaluka, Božić pružao otpor tokom privođenja.

Otpor je pružan u smislu "mlataranja", "otimanja" i sličnog.

Ovu verziju "Nezavisnim" je danas potvrdio i Radulović, dodavši kako mu je žao Božića, te da je batine od policije dobio jer se opirao tokom privođenja.

"Krenuo sam po brata, a Topić  me tada uhvatio za vrat i ja sam otišao i pozvao policiju", ispričao je Radulović.

Nakon privođenja Božića nastao je opšti metež, jer je više mladića bilo revoltirano njegovim privođenjem.

Prvi se pobunio Ćopić zatvorivši vrata na policijskoj "marici" i psujući policajce jer su priveli Božića. Nakon ovoga se umiješao  i Antonić, a potom i Dragojević.

Obojica su privedeni i protiv njih će takođe biti podnesene prekršajne prijave. Božić kaže da nikada ranije nije imao problema s policijom niti prijava zbog nasilničkog ponašanja.

Vezane vijesti:

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.