Brojač posjeta  

16685891
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
1314
19557
30700
16414164
81859
198173
16685891
Vaš ip 3.231.167.166
Tačno vrijeme: 2020-09-18 12:21:16
   

Čajniče - Gordan Šarenac (29) iz Doboja prijavljen je policiji da je prevario više od dvadeset radnika iz Čajniča tako što su mu na žiro račun uplatili po 60 maraka jer je, navodno, trebalo da ih vodi na privremeni rad u Austriju, a zatim je uzeo novac i izgubio mu se svaki trag, saznaje "Glas Srpske".

Šarenca je policiji prijavio jedan od prevarenih, D. Š. iz Čajniča, koji je trebalo da bude vođa grupe radnika iz ove opštine.

Kako saznajemo od izvora bliskih prevarenim radnicima, u vezu sa Šarencem došli su posredstvom drugih radnika.

- D. Š., koji je trebalo da vodi grupu radnika, stupio je u kontakt s njim posredstvom poznanika i drugih radnika iz Čajniča. On je obećao radnicima da će svi ići u Austriju radi obavljanja građevinskih poslova i rekao da je on zadužen da ih vodi tamo. S njim su bili u kontaktu i javljalo se sve više zainteresovanih ljudi, ne sluteći da se radi o prevari - ispričao je naš izvor.

Saznajemo da su svi radnici iz Čajniča na žiro račun Gordana Šarenca uplatili po 60 maraka, navodno, radi pokrivanja troškova obrade dokumenata.

- Svi su mislili da to nije mnogo novca, sve više ih se javljalo i nestrpljivo su čekali da krenu da rade - ispričao je naš izvor.

On je dodao da je D. Š., koji je održavao kontakt sa Šarencem, poslije izvjesnog vremena sve počelo da bude pomalo sumnjivo.

- D. Š. je tražio da se sastane sa Šarencem i želio je da otputuje u Doboj kako bi se s njim našao i dogovorio sve pojedinosti. Međutim, on mu je rekao da nema potrebe da dolazi u Doboj, već da će on zajedno sa navodnim gazdom, za kojeg je rekao da se zove Edin H., doći do Sarajeva pa da se tu sastanu - dodao je naš izvor.

Saznajemo da je D. Š. bio spreman da ode u Sarajevo i sastanak je trebalo da bude održan 17. maja, a da sutradan svi krenu u Austriju.

- Kada je došao posljednji dan i kada je trebalo da se sastanu, tu se Šarencu gubi svaki trag. Ni na jedan telefonski broj koji im je ostavio nisu mogli da ga dobiju. Provjerili su i u banci, u kojoj su im rekli da je podignut sav novac koji su uplatili na račun. Radnici su ogorčeni, to su ljudi kojima je posao neophodan i koji preživljavaju odlazeći na privremeni rad - ispričao je naš izvor.

Nezvanično saznajemo da Gordan Šarenac nije prevario samo radnike iz Čajniča, već i iz Bijeljine i Tuzle, kojima je takođe obećao da će ih voditi na privremeni rad u Austriju, te da navodno živi na tri adrese u Doboju.

Istraga

U CJB Istočno Sarajevo potvrdili su da im je cijeli slučaj prijavljen.

- Još se sve provjerava, proslijeđeni su zahtjevi u CJB Doboj da se provjeri i pronađe lice čiji su inicijali G. Š. jer je nastanjen u Doboju - rekla je Danka Tešić, portparol CJB Istočno Sarajevo.

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.