Brojač posjeta  

16708692
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
480
3043
9913
16445191
104660
198173
16708692
Vaš ip 3.237.200.21
Tačno vrijeme: 2020-09-23 02:59:35
   

Momir Tasić iz Bodežnika kod Višegrada ubio je hicima iz automatske puške bračni par Vidoja (83) i Ljubinku (74) Savić na njihovom imanju u selu Suva Gora kod Višegrada. Poslije počinjenog zločina Tasić je pozvao policiju i predao se.

On je Vidoja usmrtio dok je bio u dvorištu, a zatim je pucao i na Ljubinku, koja je stajala na kućnom pragu. Kuća Tasića je udaljena svega oko 300 metara od Savićeve.

Sin ubijenog bračnog para Milovan Savić rekao je "Glasu Srpske" da je u šoku i da ne zna zašto je Tasić počinio zločin.

- Nikada nismo imali nikakvih problema. Družili smo se i poštovali. Nije imao nikakvog razloga da ih ubije. Vjerujem da mu se pomračio um i da je obolio psihički, ne znam šta bi drugo bilo. Nismo se svađali nikada. Komšije smo i nikada se nismo zamjerili - rekao je Milovan.

On je istakao da je Tasić juče pomagao njegovim roditeljima u vezi sa radovima na imanju.

- Ujutro su nešto radili i ne znam šta se dešavalo. Da je bilo šta tražio dao bih mu i moji mu roditelji sigurno nisu ništa branili. Ne znam šta mu je bilo. Ovo je mogao da uradi samo ako je sumanut - ispričao je Milovan.

Poznanici porodica Savić i Tasić su kazali da su se komšije dobro slagale i u selu i u Višegradu, gdje imaju kuće.

- Savići žive u novoizgrađenoj kući u naselju Grad u Višegradu, a na dan ubistva otišli su na selo da obiđu imanje. Poznavali smo ih i bili su dobri ljudi. Znam i Tasića, on je često prolazio pored naše kuće. Šokirani smo i niko ne može da vjeruje šta se dogodilo - rekla je Verica Vuković, koja živi u selu Mirilovići u blizini mjesta ubistva.

U Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, navodeći inicijale ubijenih i osumnjičenog, potvrdili su da je Tasić policiju pozvao oko devet časova ujutro i rekao da je počinio ubistva.

- Policija je izašla na mjesto zločina i uhapsila osumnjičenog. U toku je istraga s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti i motiva ovog dvostrukog ubistva - saopšteno je iz CJB Istočno Sarajevo.

Istakli su da istragom u ovom slučaju rukovodi Okružno tužilaštvo Istočno Sarajevo, kancelarija u Višegradu.

- Nakon ispitivanja u policiji osumnjičeni će biti predat nadležnom tužiocu. Druge detalje, s ciljem istrage, nismo u mogućnosti da vam otkrijemo - dodali su u policiji.

Policija je tokom istrage u blizini sela Suva Gora u mjestu Bikavac pronašla "ladu nivu", kojom se Tasić dovezao.

Dvostruka ubistva

Srbac

Luka Savić (20) iz Srpca osuđen na 19 godina i 10 mjeseci zatvora u Vrhovnom sudu RS zbog ubistva oca Slobodana (53) i bake Mare (77). Ubistvo počinio 18. februara prošle godine, zajedno sa maloljetnim D. M. iz Srpca.

Prijedor

Državljanin Norveške Zikrija Krkić (41) s područja Prijedora optužen je za dvostruko ubistvo Muharema Balića i Almira Redžića u Trnopolju kod Prijedora. Ubistvo počinio 27. jula ove godine.

Gračanica

Muhamed Nurkić (43) iz Gračanice hicima iz lovačke puške početkom februara 2015. ubio je sugrađane Samira Turkušića zvanog Turpija (39) i Zijada Džinića Ziku (42) u kafiću "Trio" u gračaničkom naselju Luke.

TELEVIZORI,LAPTOPI,SMARTFONI

MOGUĆNOST KUPOVINE NA RATE

UZ MINIMALNU KREDITNU PROCEDURU

ZA SAMO POLA SATA UREĐAJ MOŽE BITI VAŠ

CHS SHOP FOČA, TC BARTULA

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.