Brojač posjeta  

16297878
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
2398
4537
6935
16051258
54795
130640
16297878
Vaš ip 18.232.188.89
Tačno vrijeme: 2020-07-14 11:38:43
   

Načelnik Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Radenko Vasiljević potvrdio je danas novinarima na Palama da će policija Republike Srpske nastaviti istragu u vezi sa nezakonitim odlaganjem kožarskog otpada, odnosno opasnog materijala, na području opština Pale i Istočni Stari Grad.

"Uz podršku građana Pala i Istočnog Starog Grada, pokrenuli smo tu `priču` o uklanjanju i zbrinjavanju kožarskog otpada iz Visokog, koji je nezakonito bio deponovan na lokalitetima u ove dvije opštine. Taj događaj danas dobija epilog nakon što je republički inspektor donio rješenje kojim je naložio obavezno iskopavanje tog otpada, koji je dijelom okarakterisan kao opasni, a dijelom kao industrijski otpad", potvrdio je Vasiljević. 

On smatra da je današnje odvoženje kožarskog otpada sa područja Borija u Visoko i dalje za spalionicu u Lukavac kod Tuzle adekvatno rješenje, i ističe da će u dijelu gdje je otpad označen kao opasan biti nastavljena istraga, koja će, najvjerovatnije, rezultirati podnošenjem krivične prijave za krivično djelo unos opasnih materija u Republiku Srpsku.
"U drugom dijelu gdje postoji kategorizacija industrijskog otpada biće izvršen njegov povrat pošiljaocu i proizvođaču, i u tom dijelu inspekcija će provesti prekršajni postupak", kaže Vasiljević.
Ta istraga, precizirao je Vasiljević, odnosi se na pojedince koji su omogućili da se opasni otpad unese u Republiku Srpsku.
"Nedvosmisleno je da ekološki kriminalitet postoji, prije svega u slučajevima šumskih krađa, pustošenja šuma, nezakonitog lova i ribolova, a evo sada i unosa opasnih materija, s tim da se već sada pojavljuju određene fabrike koje proizvode sličan otpad na ovom prostoru. Nedvosmisleno je da je to jedan od ozbiljnih problema na području opština Pale i Istočni Stari Grad", rekao je Vasiljević.
Kožarski otpad iz Visokog, koji je proteklih mjeseci bio deponovan na lokalitetu Borije u opštini Istočni Stari Grad, danas je, u pratnji policije, uklonjen i vraćen u Federaciju BiH.

SRNA

INTEX PAMETNI TELEFONI

CHS SHOP FOČA

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.