Brojač posjeta  

16740756
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
3271
4808
12049
16488779
136724
198173
16740756
Vaš ip 34.205.93.2
Tačno vrijeme: 2020-09-30 18:31:19
   

Goražde - Goražde je u šoku nakon tragedije koja se u noći sa srijede na četvrtak dogodila na sporednom šumskom putu u blizini sela Posestra. Otkriveno je i šta je u njenoj pozadini…

S nevjericom je primljena vijest o tragičnom završetku ljubavne veze, o kojoj se potajno pričalo, između Nezira Žuge (36) i Suvade Papračanin (27), čija je beživotna naga tijela na zadnjem sjedištu Nezirovog Golfa pronašao jedan od mještana.

Dok sugrađani osuđuju čin koji je dvije porodice zavio u crno, istraga Tužilaštva i Ministarstva unutrašnjih poslova Bosanskopodrinjskog kantona u završnoj je fazi.

- Mrtvozornik je obavio preglede leševa, analizirani su uglovi ispaljenja metaka, obavljen je niz razgovora i još ćemo zatražiti uzimanje silikonske rukavice. Zadnja vrata na vozilu bila su zaključana, pucano je iznutra i ispaljeno desetak metaka. Dakle, prema svim prikupljenim podacima, isključujemo mogućnost da je ubistvo počinio neko treći i sve upućuje na to da je ubistvo počinio muškarac koji je zatim sebi oduzeo život. Zbog toga nećemo tražiti obdukcijukazao nam je kantonalni tužilac Mirsad Bilajac.

Prema izjavama svjedoka, zabranjena veza trajala je duže vrijeme. Nezir i Suvada bili su komšije i zajedno su radili, a te noći došao je po nju i odvezao se prema mjestu tragedije.

Značajan dokaz u istrazi je pismo koje je pronađeno u odjeći nastradalog, u kojem od rodbine traži da, umjesto njega, vrati manji novčani dug i da malodobnom djetetu iz prvog braka bude prepisana kuća koju je posjedovao.

Da je crni scenarij unaprijed planiran, osim pisma, potvrđuje i automatska puška koju je ponio na mjesto kobnog susreta, a koja je pronađena u vozilu.

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.