Brojač posjeta  

16116984
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
1657
2884
4541
15855023
4541
134220
16116984
Vaš ip 18.232.38.214
Tačno vrijeme: 2020-06-02 11:31:32
   

Presuda zbog napada na kuću krim-inspektora

 

Fočaci osuđeni na tri godine zatvora

BANJALUKA - Fočaci Milan Smrekić i Aleksandar Škipina osuđeni su juce pred banjalučkim Okružnim sudom na ukupno tri godine zatvora zbog napada na kuću kriminalističkog inspektora Aleksandra Mojovića u novembru prošle godine u Foči.

Smrekić je za krivična dela nelegalnog posedovanja oružja i izazivanja opšte opasnosti osuđen na dve, a Škipina, kao njegov saučesnik, na godinu robije jer je nabavio pušku kojom je napad izveden. Jučerašnjoj presudi prethodio je sporazum o priznanju  krivice koji su optuženi, sa svojim advokatima, sklopili sa Specijalnim tužilaštvom RS. Smrekić i Škipina moraće da plate sudske troškove i nadokande štetu.

Prema dokazima koje je izneo specijalni tužilac  Mladen  Mitrović obrazlažući sporazume, Smrekića i Škipinu  odali su tragovi koje su ostavili na pušci. Mitrović je naveo da je veštačenjem DNK tragova nađenih na poklopcu   puške utvrđeno da pripadaju optuženima.

Tužilac je istakao da smatra kako su kazne adekvatne, s obzirom na društvenu opasnost dela za koja se terete.

Podsetimo, banjalučki Okružni sud se 2. marta ove godine proglasio nenadležnim u ovom predmetu, ali je optužnicu potvrdio nakon što im je Vrhovni sud RS predmet vratio na novo postupanje, posle žalbe Specijalnog tužilaštva RS na rešenje o nenadležnosti.

Aleksandar Škipina u optužnici se teretio da je početkom novembra 2010. godine nabavio automatsku pušku, a Milan Smrekić je oružje skrivao i držao u svojoj kući sve do napada na Mojovića. U optužnici je precizirano da je Smrekić 20. novembra 2010. godine došao ispred kuće Mojovića i iz automatske puške ispalio više hitaca u pravcu Mojovićeve kuće i automobila koji koristi. U tom trenutku kriminalistički inspektor je bio u kući sa suprugom i maloletnim sinom.    D. T.

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.