Brojač posjeta  

16117048
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
1721
2884
4605
15855023
4605
134220
16117048
Vaš ip 18.232.38.214
Tačno vrijeme: 2020-06-02 11:34:24
   

Sudski sporovi načelnika Foče

 

Optužuju ga da plaća iz budžeta

Načelnik Foče Zdravko Krsmanović opštinskim novcem plaća lične advo-kate u sudskom sporu sa preduzećem "Autokomerc", .. tvrdi direktor ovog preduzeća Vlado Džajić. On otkriva da tim advokata Krsmanovića dolazi iz Zenice. Spor je počeo još pre tri godine, nakon sporne privatizacije "Srbinjeprevoza".

- Krsmanovićevu odbranu 'opština Foča debelo plaća, odnosno ja kao poreski obveznik. Preciznije, plaćam advokate iz Zenice koji u predmetu zastupaju stranu koja je protivmene. To neme nigde u svetu. Ljudi koji nisu u Krsmanovićevoj službi nemaju nikakvo pravo  zaključuje Džajić.

Načelnik Krsmanović to demantuje i tvrdi da advokate plaća "iz svog džepa, jer se radi o privatnoj tužbi".

- To nema veze sa opštinom, sve plaćam lično. Sav novac ću dobiti nazad od mojih protivnika, kada ih dobijem na sudu - poručuje Krsmanović. On, međutim, ne demantuje da advokati dolaze iz FBiH, ali ne iz Zenice, nego iz Sarajeva.

- Uvek uzimam advokate iz Sarajeva, jer su svi u Foči i u RS pod pritiskom. Oni ne smeju da preuzmu predmet niti im ja smem verovati. Advokate uzimam iz formalnih razloga, jer ne želim da dođem u poziciju da me tužilaštvo ili policija uhvate na neke sitne cake. To je uvezan krug - kaže Krsmanović.

Inače, načelnika Foče tužilo je preduzeće "Auto-komerc" za navodnu zloupotrebu položaja, jer je prilikom privatizacije preduzeća "Srbinjeprevoz", u ime opštine, iskoristio pravo preče kupovine, čime je na tenderu eliminisaodruge zainteresovane kupce. Krsmanović je potom kupljeno preduzeće prodao drugom partneru, navodno sve bez saglasnosti Skupštine opštine. Direktor "Autokomerca" Vlado Džajić kaže da je u drugom predmetu Krsmanovića tužio, jer je od njega "oteo zemljište na kome je napravIjena autobuska stranica".

- Foča je diktatura! Krsmanović je feudalac koji je sve podredio svojim interesima! On je iz Turističke organizacije isterao moju suprugu, da bi se osvetio meni. Tužili smo ga zbog toga i dobili parnicu, čime je proizvedena dodatna šteta za opštinu - kaže on.

U Krsmanovićevoj bivšoj stranci - Socijalističkoj partiji u Foči, tvrde da su i oni podneli krivičnu prijavu protiv njega Okružnom tužilaštvu Trebinje, zbog zloupotrebe i pronevere stranačkog novca. U prijavi se tvrdi da Krsmanović nije želeo da vrati kancelarije, finansijsku dokumentaciju i pečat, nakon što je iskijučen iz SP, a pre nego što je osnovao NSP.

Krsmanović kaže da od pravosuđa nije obavešten o drugoj prijavi 'Autokomerca", kao ni o prijavi bivše stranke protiv njega. On, ipak, poručuje da socijalisti nemaju osnova da ga tužakaju.

SLOBODAN POPADIĆ

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.