Brojač posjeta  

17007522
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
2576
5798
12185
16750920
119179
146180
17007522
Vaš ip 34.237.138.69
Tačno vrijeme: 2020-11-25 17:29:41
   

Foči vraćeno regionalno sjedište policije- stanje bezbjednosti povoljno

Foči vraćeno regionalno sjedište policije- stanje bezbjednosti povoljno
DRUŠTVO

Novom organizacijom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, centri javne bezbjednosti preimenovani su u policijske uprave, pri čemu su formirane tri nove uprave- Foča, Gradiška i Mrkonjić Grad, čime je Foči vraćeno regionalno sjedište policije.

Stanje bezbjednosti na području šest opština regije Stara Hercegovina, koje su u nadležnosti novoosnovane Policijske uprave Foča, na zadovoljavajućem je nivou, ocijenjeno je na prvoj redovnoj konferenciji za medije ove uprave.

policija

U oblasti kriminaliteta, u aprilu ove godine na području Uprave zabilježeno je 27 krivičnih djela, pet više u odnosu na isti mjesec prošle godine, od čega 24 opšteg i dva privrednog kriminaliteta, dok je evidentirano i jedno krivično djelo ugrožavanja bezbjednosti saobraćaja.

Istaknuto je da su u pitanju uglavnom lakša krivična djela, te da nije bilo težih krivičnih djela sa elementima nasilja, poput ubistava, razbojništava, ucjena, iznuda ili krađe vozila.

Načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović rekao je da su u aprilu zabilježena četiri krivična djela, sva četiri u Rudom, izazivanja opšte opasnosti, odnosno požara, nesavjesnim postupanjem sa vatrom prilikom čišćenja okućnica.

policija 2

“Nemamo izvršenja težih krivičnih djela, koja bi za posljedicu imala uznemirenje javnosti ili znatnu društvenu opasnost i pretežno su to krivična djela neznatne društvene opasnosti”, rekao je Kostović.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Duško Tomović istakao je da je su posebno angažovani na suzbijanju organizovanog kriminaliteta sa akcentom na krivična djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, te na zaštiti lične i imovinske sigurnosti građana.

Načelnik Odjeljenja policije Zoran Vuković rekao je da je u aprilu evidentirano šest narušavanja javnog reda i mira, što je smanjenje za 50 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

policija 3

“Mi smo veoma zadovoljni sa opštim stanjem javnog reda i mira. Nije bilo narušavanja u većem obimu, uglavnom su to svađe ili prepirke”, rekao je Vuković.

On je dodao da je smanjen i broj saobraćajnih nezgoda .

“U aprilu se desilo 19 saobraćajnih nezgoda, srećom bez smrtnih posljedica. Bile su tri nezgode sa lakšim tjelesnim povredama i dvije sa težim i u principu to je povoljna statistika”, naveo je Vuković.

On je upozorio vlasnike vatrenog naoružanja za ličnu upotrebu, koji nisu zamijenili oružni list, da je produžen rok do 30. juna za registraciju oružja, te da su kazne za one koji to ne urade od 1.200 do 1.500 KM.

Na konferenciji je naglašeno da su osnivanjem Policijske uprave Foča preduzete mjere da se unaprijedi rad policije, uvođenjem novih metoda proaktivnog rada, kojima policija ide u susret problemima, ne čekajući da se oni dogode.

U fočanskoj policiji vjeruju da će osnivanje Policijske uprave sa sjedištem u ovoj opštini doprinijeti mnogo boljoj organizaciji i operativnom radu policije na području Stare Hercegovine.

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.