Brojač posjeta  

16068391
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
3368
2835
3368
15818928
90168
108254
16068391
Vaš ip 34.231.21.83
Tačno vrijeme: 2020-05-25 21:00:41
   

Vozači oprez – počela je škola

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apelovalo je na vozače da budu dodatno oprezni jer je danas počelo drugo polugodište školske 2015/16. godine.  Vozačima apel da obrate pažnju na najmlađe učesnike u saobraćaju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova svake godine pred početak školske godine i drugog polugodišta sprovodi kampanju o bezbjednosti đaka u saobraćaju, jer se djeci ali i vozačima, nakon raspusta mora skrenuti dodatna pažnja o sigurnosti najmlađih učesnika u saobraćaju, kaže Zoran Vuković, načelnik odjeljenja Saobraćajne policije Stanice javne bezbjednosti Foča: „Djeca nakon raspusta budu malo nestašna i zaborave da se trebaju paziti. Mi radimo preventivno na saobraćajnicama u blizini škola, upozoravamo vozače da trebaju paziti na najmlađe, a ukoliko bude potrebe radićemo i represivno“, kaže Vuković.

Policija-Foca

Saobraćajna policija Stanice javne bezbjednosti Foča provodi pojačane aktivnosti u blizini dvije osnovne škole i Srednjoškolskog centra u našem gradu, dodaje Vuković: „Svakog dana na početku radnog vremena prvo obiđemo područja oko škola, kako bi vidjeli da li se neko nepropisno parkirao na pješačkim prelazima i pješačkim stazama u blizini škola i na mjestima gdje se đaci više kreću. Takođe kontrolišemo brzinu u ulicama u neposrednoj blizini škola i u gradu te apelujemo na vozače da smanje brzinu kretanja jer se tu pojavljuju djeca “, kaže Vuković.

Vuković ističe da su prve informacije od saobraćajnih patrola da su vozači upoznati da je počelo drugo polugodište te da u narednom periodu ne bi trebalo biti opasnosti po djecu na ulicama: „Imamo informaciju od patrola da su vozači već na određen način upoznati sa početkom škole i da već vode računa po tom pitanju. Sticajem okolnosti i saobraćaj je manjeg inteziteta tako da ne očekujemo probleme“, zaključio je Vuković.

MUP Srpske upozorava da je dužnost svih učesnika u saobraćaju da svojim postupanjem zaštite najmlađe, te da vožnju prilagode vremenskim i uslovima na putevima.

 
   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.