Brojač posjeta  

16068468
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
3445
2835
3445
15818928
90245
108254
16068468
Vaš ip 34.231.21.83
Tačno vrijeme: 2020-05-25 21:04:08
   

Fočanka Jelena Simović: Nagrada najbolji volonter podsticaj za dalji predan rad

Fočanska vučica Jelena Simović, ponovo se okitila vrijednom medaljom. Ovaj put priznanje dvadesetogodišnjoj heroini stiglo je od Ministarstva porodice omladine i sporta za  najboljeg volontera u Republici Srpskoj, dok je fočanska Asocijacija mladih Foča dobila priznanje za poseban doprinos razvoju volontiranja.

volonteri

U svoj volonterski dnevnik Jelena Simović tokom ove godine upisala je preko 1 500 radnih sati provedenih na terenu širom BiH u spasilačkim akcijama i pružanju pomoći ugroženima. Njeno dobročinstvo prepoznala je Vlada RS, i protekle sedmice od Ministarstva porodice omladine i sporta dobila je nagradu za najboljeg volontera godine.

Hrabra Jelena, koja je i državna prvakinja u slobodnom penjanju, volonterizam je zavoljela još kao osnovac. Aktivno je volontirala u fočanskom Udruženju djece i omladine sa posebnim potrebama “Tračak nade”, Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta, a značajan staž spasioca bilježi u Spasilačkom klubu “Volf” i Gorskoj službi spasavanja Foča.

-Ova nagrada mi znači, daje mi podsticaj da nastavim da radim ono što volim i ono što me ispunjava, a to je pružanje pomoći onima kojima je najpotrebnija-rekla je Simovićeva za Radio Foča.

Rijetko nam se ukaže prilika za velika djela, ali svijet je pun prilika za učiniti mala, ali humana. U primjenjivanju ove maksime Simovićevoj stiže podrška od fočanskih vukova sa kojima se do sada istakla u brojnim spasilačkim akcijama. Njihovo spasavanje ugroženima širom gradova BiH tokom prošlogodišnjih poplava ostaje zauvijek upamćeno.

-Nisam opterećena time koliko akcija imam iza sebe, meni je važno da pomažem drugima, i najsrećnija sam kada se to i desi. Najveća podrška su mi svi moji vukovi, da ih ne nabrajam pojedinačno, moja porodica i prijatelji-istakla je Simovićeva.

Aleksandar Vidojevic Asocijacija mladih

Promocija volonterizma glavna je aktivnost i fočanske Asocijacije mladih. Nedostatak prostorija za rad nije ih spriječio da tokom dvogodišnjeg postojanja sprovedu brojne volonterske akcije. Akcija čišćenja NP “Sutjeska”, prikupljanje novčane i materijalne pomoći za ugrožene, kao i organizacija sportskih turnira-samo su neke od njih.

Iz Asocijacije mladih poručuju: Priznanje predstavlja satisfakciju, ali i podstrek za napredak u daljem radu:

-Biti među najboljima u Republici Srpskoj, posebno jer smo jedina organizacija iz istočnog dijela Srpske, za nas je od velikog značaja i važnosti. Ponosni smo što smo Foču ucrtali u mapu društveno odgovornih gradova. Iako nemamo prostorije za rad, kao ni redovne izvore finansiranja, umjesto opravdanja, odlučili smo se da djelujemo, što nam je imperativ za naredni period-rekao je Aleksandar Vidojević, član Asocijacije mladih.

Volonterskim radom poboljšavaju se uslovi u kojima žive svi građani u Republici Srpskoj. Jelena Simović i Asocijacija mladih to i dokazuju.

Radmila Đević

 
   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.