Brojač posjeta  

16067877
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
2854
2835
2854
15818928
89654
108254
16067877
Vaš ip 34.231.21.83
Tačno vrijeme: 2020-05-25 19:55:50
   

Nakon osam mjeseci prekida, uspostavljen saobraćaj za Jošanicu

Nakon osam mjeseci prekida, uspostavljen saobraćaj za Jošanicu
DRUŠTVO

Lokalni put Foča-Jošanica danas je pušten u saobraćaj, nakon što je sanirano klizište u mjestu Jamakovina, koje je prije osam mjeseci odnijelo dio kolovoza u rijeku Drinu.
Na oštećenom dijelu puta izgrađena je rasponska konstrukcija, sa šipovima i betonskom pločom u dužini oko 60 metara, te potpornim zidom dužine oko 90 metara.
kliziste dva
Načelnik opštine Foča Radisav Mašić istakao je da je sanacija trajala dugo, jer se nastojalo da se ovaj dugogodišnji problem riješi po svim standardima struke.

“Ovo je veliko klizište koje je odnijelo 90 metara puta i koje godinama nije moglo da se riješi, jer su kiše svake godine pravile problem. Obezbijedili smo kolovoznu traku širine šest metara i time stvorili pretpostavke da ovaj put u cjelini, u dogledno vrijeme, bude renoviran”, rekao je Mašić.

On je istakao da taj dio puta više neće biti “usko grlo” i problem da se nastave radovi do centra Mjesne zajednice, na čemu mještani treba da insistiraju narednih godina.

Mašić je dodao da ukupni troškovi tek treba da se zbroje, jer je ugovor potpisan na 175.000 KM, ali je bilo još radova.

Predsjednik Mjesne zajednice Jošanica Nedeljko Matović zahvalio je opštini i izvođačima na kvalitetno urađenom poslu.

“Jeste da smo trpjeli, bilo nam je teško i koristili smo makadamski alternativni put kroz Federaciju BiH, koji je u lošem stanju, imali smo dosta i bolesnih ljudi, đaka i radnika, ali moramo reći da je odrađen grandiozan posao”, rekao je Matović.

kliziste tri

Klizište je prekinulo saobraćaj u januaru ove godine, ali su mještani, uprkos zvaničnoj zabrani, sve do jula, kada je počela sanacija, uz rizik koristili ovu saobraćajnicu proširujući je u više navrata samoinicijativnim radnim akcijama.

Glavni izvođač radova bilo je paljansko preduzeće “Majneks”, uz podizvođača Tehnogradnju iz Foče.

Igor Janković

 
   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.