Brojač posjeta  

16116870
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
1543
2884
4427
15855023
4427
134220
16116870
Vaš ip 18.232.38.214
Tačno vrijeme: 2020-06-02 11:12:42
   

Turistička mapa Foče za lakše snalaženje turista

Promotivni turistički materijal opštine Foča bogatiji je za turističku mapu u centru grada, na kojoj su ucrtane sve važnije lokacije.

U okviru promotivnih aktivnosti Turistička organizacija opštine Foča postavila je u jednoj od najprometnijih ulica u gradu, Šantićevoj ulici, turističku mapu grada na kojoj su ucrtani svi turistički lokaliteti naše opštine, institucije, te uslužni servisi koji mogu biti od koristi turistima.

Direktor Turističke organizacije оpštine Foča Ljeposava Đajić sigurna je da će ova mapa doprinijeti jednostavnijem  snalaženju turista i posjetilaca u našem gradu: „Na mapi su vidljivi svi kulturno-istorijski spomenici u gradu, turističke destinacije, ustanove, lokacije na kojima se nalaze službe i servisi koji su značajni za posjetioce u smislu korišćenja usluga“, rekla je Đajićeva, dodajući da mapa pokazuje udaljenost od turističkih destinacija opštine Foča, kao što su rijeka Tara, Nacionalni park „Sutjeska“, motel „Brioni“ i Pješčane piramide u Daničićima, kao i udaljenost od većih gradova u okruženju.

Turistička organizacija razmatrala je nekoliko lokacija gdje bi se postavila mapa, ističe Đajićeva:Razmatrali smo nekoliko lokacija gdje bi postavili mapu. Na nekim lokacijama to nije bilo moguće, a na nekim nismo imali saglasnost etažnih vlasnika. Odlučili smo da je postavimo na ovu zgradu, gdje imamo saglasnost stanara, a i, prema našoj procjeni, lokacija je odgovarajuća zbog frekvencije prolaza i blizine Gradskog trga“, ističe Ljeposava Đajić.

Turistička organizacija ima u planu da u narednom periodu postavi još nekoliko štampanih turističkih mapa na atraktivnim lokacijama u gradu, manjih dimenzija, koje će biti dopunjene kartom Nacionalnog parka „Sutjeska“ i rasporedom rafting kampova.

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.