Brojač posjeta  

16116757
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
1430
2884
4314
15855023
4314
134220
16116757
Vaš ip 18.232.38.214
Tačno vrijeme: 2020-06-02 10:57:49
   

Sve spremno za trodnevnu OK avanturu u julu

Iako je ostalo još petnaest dana do početka trodnevnog festivala za mlade “OK Fest”, svi smještajni kapaciteti na Tjentištu već su rezervisani. Zainteresovanost za ovaj festival koji se održava u najstarijem nacionalnom parku BiH, Sutjesci, od 3. do 5. jula, premašila je sva očekivanja a organizatori, Ferijalni savez RS i NP “Sutjeska” očekuju dolazak na hiljade mladih iz svih krajeva bivše Jugoslavije.

Sve je spremno za OK festival na Tjentištu, poručuju iz Ferijalnog saveza RS. Ideju da vrate mlade u fantastični prirodni ambijent Sutjeske, što su postavili kao cilj ove manifestacije, u potpunosti će realizovati. Već je siguran dolazak dvije i po hiljade mladih iz cijele regije, a svi raspoloživi smještajni kapaciteti Tjentišta su rezervisani. I pored toga interesovanje za trodnevnu avanturu ne jenjava, a organizatori traže i alternativni smještaj za posjetioce.

-Nemamo dovoljno smještajnih kapaciteta za sve zainteresovane, ali smještamo ljude u rafting kampove na Bastasima, u privatnom smještaju gdje god to može, od Tjentišta do Broda na Drini, pa čak i dalje-kaže Dubravko Suvara, predsjednik UO Ferijalnog saveza RS.

Jedini faktor na koji organizatori ne mogu uticati jesu vremenske prilike. Svi ostali biće obezbijeđeni, što su danas i usaglasili na sastanku sa predstavnicima opštine Foča, opštinskih ustanova i NP “Sutjeska”:

-Dogovorili smo da sve službe budu u pripravnosti, od sanitetskog obezbjeđenja do vršenja redovnih komunalnih usluga, prisustva policije i bezbjednosnih agencija,  a tu je naravno i požarni segment, vatrogasne ekipe biće tu da ne bi slučajno došlo do bilo kakvog ugrožavanja prirode-dodao je Suvara.

 

 

Sve svoje raspoložive kapacitete i infrastrukturu mladima će ponuditi NP “Sutjeska”.

- Sva infrastruktura je u funkciji, od rekreacionog jezera, do urbanog dijela gdje će se odvijati glavni dio festivala. Sve zeleen površine biće uređene, sav proctor očiščen, tako da ćemo učiniti sve da ne dođe do bilo čega što bi poremetilo kompletan ambijent-rekao je Zoran Čančar, direktor NP “Sutjeska”:

Hiljade mladih iz svih zemalja bivše Jugoslavije koji će u julu okupirati Tjentiše odlična su turistička promocija i Sutjeske i Foče i cijele RS. Načelnik opštine Foča, Radisav Mašić, kaže da lokalna zajednica ima višestruku korist od festivala mladih:

-Kako u turističkom smislu, tako i u promotivnom smislu. Mi u vrijeme održavanja festivala nećemo imati praktično slobodnih mjesta za izdavanje u oblasti ugostiteljstva, a naša turistička ponuda, rafting, nacionalni park Sutjeska i cijela opštine doći će do punog izražaja, a mi ćemo se svi potruditi da budemo to što jesmo, dobri domaćini-rekao je Mašić.

Ok fest jedan je i od najboljih primjera omladinskog turizma, koji je sve više popularan u svijetu, kaže Branka Mihajlović iz Turističke organizacije RS.

-RS ima izuzetne potencijale, koji bi se trebali uvezati u paketu, upravo ovako kako je to uradio OK fest  i ponuditi domaćim i stranim turistima. Svakako, OK fest je manifestacija koja doprinosi našem boljem pozicioniranju na turističkoj mapi ne samo regiona, već i šire-rekla je Mihajlovićeva.

Podsjećamo, u festivalskom dijelu programa za posjetioce prvog dana sviraće “Zabranjeno pušenje”, “Elemental” i “Brkovi”. U subotu, 4. jula sviraju “Eyesburn”, “Bad Copy” i “Rundek Cargo Trio”. Posljednja noć festivala rezervisana je za “Električni orgazam”, “Darkwood Dub” i “Hladno pivo”. Ulaz na sve koncerte je besplatan.

Radmila Đević

TELEVIZORI,LAPTOPI,SMARTFONI

MOGUĆNOST KUPOVINE NA RATE

UZ MINIMALNU KREDITNU PROCEDURU

ZA SAMO POLA SATA UREĐAJ MOŽE BITI VAŠ

CHS SHOP FOČA, TC BARTULA

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.