Brojač posjeta  

16068381
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
3358
2835
3358
15818928
90158
108254
16068381
Vaš ip 34.231.21.83
Tačno vrijeme: 2020-05-25 20:59:22
   

Učenik Đorđe Milanović za talenat i znanje nagrađen putovanjem u Moskvu

Đorđe Milanović,  učenik osmog razreda OŠ “Veselin Masleša” jedan je od deset osnovaca u RS, koji je zbog postignutih brojnih rezultata i osvojenih nagrada iz Informatike nagrađen putovanjem u Moskvu. Tokom osamnaestodnevnog boravka u kampusu udaljenom 126 kilometara od Moskve, mladi osnovci iz Srpske sticaće nova i usavršavati postojeća znanja i vještine, a imaće priliku i da uživaju u znamenitostima ruske prestonice.

Djorđe, koji je i republički prvak iz Informatike i programiranja, u Moskvu je otputovao početkom sedmice. Prije nego se iz Foče uputio za Bijeljinu, a potom u Kremlje, zahvalio se svojoj školi koja mu je omogućila ovo putovanje:

 -Veoma sam zadovoljan ovim uspjehom, zahvalan sam najviše mojoj školi i svim nastavnicima i upravi škole koji su mi to omogućili. Rusija mi se mnogo sviđa, naročito narod, jer je sličan našem-rekao je za Milanović za Radio Foču.

Osim sa učenicima iz Srpske, Đorđe će se družiti sa 16 kolega iz Srbije, koji put Moskve kreću zbog sličnih zasluga, kao i ovaj mladi talentovani Fočak. Učenjem, zabavom i upoznavanjem sa bogatom ruskom kulturom i istorijom, popuniće svoje vrijeme:

-Svaki dan su planirani izleti, a jedan cijeli dan provešćemo i u Kremlju. Posjetićemo i brojne manastire, znamenitosti, obići ćemo jezera, poznate građevine, upoznati rusku kulturu-kaže Milanović.

Đorđe je nedavno, sa još četvoro kolega iz Foče prisustvovao u Banjaluci prijemu za učenike pobjednike republičkih takmičenja u školskoj 2014/2015. godini koji su organizovali Ministarstvo porodice, omladine i sporta i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske. Sigurni smo da će Đorđe, znanjem i talentom, kojih mu ne ponestaje, i dalje svom gradu donositi medalje i predstavljati ga, zajedno sa RS, u najboljem svjetlu, širom svijeta.

Radmila Đević

TELEVIZORI,LAPTOPI,SMARTFONI

MOGUĆNOST KUPOVINE NA RATE

UZ MINIMALNU KREDITNU PROCEDURU

ZA SAMO POLA SATA UREĐAJ MOŽE BITI VAŠ

 

CHS SHOP FOČA, TC BARTULA

 
   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.