Brojač posjeta  

16067939
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
2916
2835
2916
15818928
89716
108254
16067939
Vaš ip 34.231.21.83
Tačno vrijeme: 2020-05-25 20:05:34
   

Foča- Vinko Pejović dobio medalju za hrabrost

Fočak Vinko Pejović dobitnik je medalje za hrabrost koju mu je na jučerašnjoj akademiji povodom Dana Granične policije BiH i povodom 15 godina postojanja ove institucije dodijelio ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić.

Vinko Pejović zaposlen u Jedinici granične policije Hum juče je u Sarajevu dobio medalju za hrabrost, zbog požrtvovanja i hrabrosti u vanrednim situacijama i spasilačkim akcijama, medju kojima je spašavanje ugroženih u prošlogodišnjim majskim poplavama na području  Željeznog Polja, Topčić Polja, Doboja i Brčkog. Pejović kaže da mu je ovo jedan veliki podsticaj da se i dalje angažuje u spasilačkim misijama i vanrednim situacijama. “To je veliko priznanje koje čovjek u svom policijskom radu može da dobije. Uvijek ću nastojati da pomognem koliko mogu, uvijek ću se sastavljati u službu gradjana bilo da sam na poslu ili ne”, kaže Pejović i dodaje da nikada  ne gasi mobilni telefon, da je 24 sata dostupan i spreman da pomogne u bilo kojoj vanrednoj situaciji ili spašavanju, a da se rukovodi izrekom “jednom policajac uvijek policajac”.

Pored spašavanja ugroženih u prošlogodišnjim majskim poplavama, Pejović se sjeća i spašavanja državljana Srbije 2013.godine koji se utapao u rijeci Tari. “ Sjećam se te situacije kada smo čovjeku uradili četiri puta reanimaciju, i bili bukvalno odustali. Pa smo pokušali ponovo i nakon pete uspjeli smo ga oživjeti i prebaciti do Bolnice. Svake godine na taj dan on me zove i zahvaljuje se”, priča Pejović.

Vinko Pejović je zaposlen od 1996.godine u Pograničnoj policiji RS, a u Graničnoj policiji BiH od njenog osnivanja 2000. godine. Član je i Spasilačkog kluba “Wolf”. Pored njega, medalju za hrabrost dobili su i Niko Čukić i Damir Topalović, pripadnici Granične policije BiH.

Bojana Marić

TELEVIZORI,LAPTOPI,SMARTFONI

MOGUĆNOST KUPOVINE NA RATE

UZ MINIMALNU KREDITNU PROCEDURU

ZA SAMO POLA SATA UREĐAJ MOŽE BITI VAŠ

CHS SHOP FOČA, TC BARTULA

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.