Brojač posjeta  

16117129
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
1802
2884
4686
15855023
4686
134220
16117129
Vaš ip 18.232.38.214
Tačno vrijeme: 2020-06-02 11:38:15
   

Đorđe Milanović republički prvak iz informatike i programiranja

 

Na Republičkom takmičenju iz informatike i programiranja za osnovne škole, koje je proteklog vikenda održano u Banja Luci, fočanski osnovci napravili su izuzetan uspjeh. U konkurenciji osmih i devetih razreda, Đorđe Milanović, učenik osmog razreda OŠ „Veselin Masleša“ osvojio je prvo mjesto, dok je Damjan Stanković, učenik devetog razreda OŠ „Sveti Sava“ zauzeo treće mjesto. Trud, naporan rad i veliko zanimanje za informatiku i programiranje doprinijeli su da Đorđe Milanović, učenik osmog razreda, bude republički prvak iz ovog predmeta, u konkurenciji osmih i devetih razreda.

 

 

 

 

 

 

Učešće na Republičkom takmičenju Đorđe je obezbijedio prvim mjestom na regionalnom takmičenju, a taj put, kako on kaže nije bio lak. Zadaci nisu bili teški, ali je konkurencija bila jaka, priča Đorđe: „Takmičenje je samo po sebi bilo veoma teško jer je konkurencija bila velika, ali za mene zadaci i nisu bili previše teški. Savladao sam dosta gradiva, jer sam se za takmičenje pripremao sa nastavnicom informatike, ali sam dosta radio i sam nakon nastave“, rekao je Đorđe Milanović koji obećava visoku poziciju i na Državnom takmičenju BiH.

 

 

Treće mjesto na Republičkom takmičenju iz informatike i programiranja, u konkurenciji osmih i devetih razreda, zauzeo je Damjan Stanković, učenik devetog razreda. Nastavnica informatike u osnovnim školama „Sveti Sava“ i „Veselin Masleša“, Dragica Kovač, kaže da su se dosta pripremali, ali da je ovakvom uspjehu najviše doprinio Đorđev i Damjanov trud i interesovanje: „Ovo je veliki uspjeh za naš grad. Imati prvo i treće mjesto na Republičkom takmičenju za mene je izuzetan uspjeh. Moram da pohvalim Đorđa i Damjana koji su bili vrlo vrijedni i najveća zasluga je njihova. Rad nastavnika je takođe bitan, ali njihov trud i rad se pokazao i osvojili su ove vrijedne nagrade.

Oni učenici koji redovno dolaze na dodatnu nastavu mogu da se nose sa programiranjem i da postignu dobre rezultate na svim takmičenjima“, rekla je Kovačeva, dodavši kako zadaci, bar za fočanske osnovce, nisu bili preteški, ali su bili na nivou republičkog takmičenja. Kada govorimo o uspjesima fočanskih osnovaca ne možemo da ne pomenemo i Natašu Prodanović, učenicu sedmog razreda OŠ „Veselin Masleša“ koja je na Republičkom takmičenju iz biologije zauzela drugo mjesto. Nataša kaže da voli biologiju te da se dobro pripremala za takmičenje: „Volim biologiju i uspjela sam da savladam sve pripremne testove. Na Republičkom takmičenju svi učenici su najbolji, ali su u pitanju samo sitnice koje presude ko će zauzeto koje mjesto“, rekla je Prodanovićeva. Za sada se ne zna gdje će se i kada održati Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine iz informatike i programiranja, na kojem će Foča imati dva predstavnika, Đorđa Milanovića i Damjana Stankovića.

KUPI SMART TELEFON NA RATE

UZ MINIMALNU KREDITNU PROCEDURU

ZA SAMO POLA SATA

JEDAN OD PAMETNIH TELEFONA

MOŽE BITI VAŠ

CHS SHOP FOČA

TC BARTULA

 
   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.