Brojač posjeta  

16740655
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
3170
4808
11948
16488779
136623
198173
16740655
Vaš ip 34.205.93.2
Tačno vrijeme: 2020-09-30 18:06:22
   

Nevjerovatan poduhvat hirurga Univerzitetske bolnice Foča

U Univerzitetskoj bolnici Foča nesvakidašnja operacija o kojoj hirurzi kažu da se vidi ikad ili nikad u karijeri. Šezdesetšestogodišnjem Sokočaninu Jovu Ećimoviću spašeno je oko i funkcije desne strane čela ili lica oštećenih povredom tupom stranom klina od desetak centimetara.

Sa zarivenim klinom kroz čeoni sinus u očnoj duplji u svjesnom stanju primljen je u bolnicu prije dva dana kada je i operisan.

Ećimović kaže, ni sam nije svjestan šta ga je snašlo. Lovac sa četrdesetogidšnjim iskustvom čistio je staru zahrđalu lovačku pušku. U pokušaju da izbaci zaostali metak mislio je da će upotrebom izbijača uspješno očistiti pušku.

Trudio se da posao privede kraju kako valja dok ga nije oblila krv i kroz glavu prostrujala jaka bol. Ostao je na nogama do sokolačke hitne pomoći odakle je prebačen u Foču.Sjeća se i prvog pregleda oftalmologa. Sav bol podnio je na nogama do operacione sale u kojoj je hirurški tim sanirao povredu skoro tri časa.

-Čistio sam pušku, kada je me je nešto udarilo u glavu. Najedanput me samo krv zalila. Iz Sokoca su me prebacili za Foču. Pregleda mi ljekar oko kaže nije oštećeno, odem da slikam onaj što slika kaže šta je ovo imaš drvo 15 centimetara, ma nije to drvo ja se sjetih odmah šta je. Ljekari su mi to efikasno uradili, srećom nije mi oko oštećeno-priča Ećimović.

Miroslav Obrenović načelnik Odjeljenja za maksilofacijalnu i oralnu hirugiju Univerzitetske bolnice Fočakaže da su uspjeli da odstrane strano tijelo, pri tom ne oštetivši nijednu strukturu koja prethodno nije bila oštećena.

-Pacijent je i prije operacije a i sada vidi na desno oko ovo je nešto što ljekar rijetko ili skoro nikada ne sretne u svojoj karijeri. Operativni tok je protekao uredno-rekao je Obrenović.

Jovo Ećimović i fočanski ljekari vjeruju da će se period liječenja odvijati u najboljim tokom.

Radmila Đević

NIKON DIGITALNI FOTO-APARAT

16 MP, 5 X OPTIČKI ZUM

POKLON MEMORIJSKA KARTICA + TORBICA

SAMO 99.00 KM

CHS SHOP FOČA

TC BARTULA

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.