Brojač posjeta  

16067743
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
2720
2835
2720
15818928
89520
108254
16067743
Vaš ip 34.231.21.83
Tačno vrijeme: 2020-05-25 19:31:21
   

Priznanje grada Obrenovca fočanskim rafterima za pomoć tokom majskih poplava

Predsjednik Udruženja građana “Budućnost Obrenovca” iz srbijanskeopštineObrenovac Milomir Popović uručio je šestočlanoj ekipi fočanskih raftera priznanje ove beogradske opštineza izuzetan doprinos spašavanju i podršci u borbi protiv poplava u maju ove godine.

Šest hrabrih fočanskih raftera Vladimir Muminović, Danko Pljevaljčić, Đorđe Trivun, Velimir Mašić, Srđan Vidojević i Nikola Poprženu maju prošle godine više dana u najizazovnijim vremenskim uslovima evakuisali su potopljeno stanovništvo u Obrenovcu, prevozili vodu, hranu, lijekove i ostalu neophodnu pomoć.

Obrenovčanima, koji su bili najviše pogođeni poplavama, Fočaci su bili pri ruci u najtežim momentima. Pružili su im ruku spasa na najhumaniji i najprofesionalniji način, kaže Popović.

-Ovo je naš ljudski i moralni momenat i čin zahvalnosti. Ovi momci su pokazali jedno veliko umijeće za vrijeme majskih poplava u Obrenovcu, bili su pri ruci Obrenovčanima koji su osjetili jako veliku potrebu da izađu iz grada, a nisu imali načina. Zahvaljujući ovim momcima koji su to jako profesionalno uradili sa svojom opremom, sva ta evakuacija i pored vojske, Žandarmerije i vatrogasaca, spasilaca, odvijala se brzo i bili su jaka podrška svima nama-rekao je Popović.

Vladimir Muminović, vođaekipe fočanskih raftera koji su bili u spasilačkoj misijiuObrenovcuizrazio je zahvalnost predsjedniku Udruženja Popoviću i gradu Obrenovcu na uručenom priznanju.

-Kao i svim Obrenovčanima koji su tamo bili u nevolji i koji su sve sa nama zajedno preživjeli, tu smo uvijek kad god zatrebaju i pomoć i podrška. Sa brojnim Obrenovčanima mi smo ostali u kontaktu, posjećujemo se i nadamo se da će to ostati i dalje tako-rekao je Muminović.

Osim  prijatljskih odnosa, predstavnici grada Obrenovca i fočanski rafteri težiće ka tome da uskoro osnujuzajedničku spasilačku ekipu, koju će činiti četrdesetak Fočaka i Obrenovčana, a koja će biti na raspolaganju i na usluzi svom stanovništvu sa obje strane Drine, pogotvo u nepogodama i nevoljama.

Obrenovac danas

Predsjednik Udruženja građana “Budućnost Obrenovca” iz srbijanskog grada Obrenovca Milomir Popović kaže da se Obrenovca poslije više od pola godine od nezapamćenih poplava polako vratio u svoj prvobitni izgled, u industrijski grad u naboju razvoja.

-Međutim, jedan momenat koji će Obrenovac i njegovi građani još dugo nositi jeste psihički. Nadam se da će sva ta neka kriza u svijesti Obrenovčana da se prebrodi, a to će se najbolje pokazati kada dođe maj ove nove 2015.godine-rekao je Popović.

 
   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.