Brojač posjeta  

16116632
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
1305
2884
4189
15855023
4189
134220
16116632
Vaš ip 18.232.38.214
Tačno vrijeme: 2020-06-02 10:37:37
   

KUD Foča igrao „Kolo prijateljstva“ u Šapcu

Dječiji ansambliKulturno-umjetničkog društva Foča proteklog vikenda nastavili su „Kolo prijateljstva“u Šapcu.

Kulturno-umjetničko društvo „Abrašević“ iz Šapca bilo je domaćin festivala folklora na kojem su kolo prijateljstva, sa domaćinom, igrali Kulturno-umjetničko društvo „Šumadija“ iz Gornjeg Milanovca i Kulturno-umjetničko društvo „Foča“.

Dječiji ansambli iz našeg društva predstavili su se sa tri koreografije, „Sličice sa vašara“, „Igre iz Šumadije“ i „Igre iz Niša“.

Nakon povrtaka iz Šapca, mali folkloraši su nam potvrdili da su se lijepo proveli, te da se šabačka publika oduševila njihovom igrom:„Publika u Šapcu je bila oduševljena našom igrom, pozdravili su nas velikim aplauzom. I njihovi igrači su mnogo dobri, koreografije su nam se svidjele“, kaže Anastasija Gavran, član dječijeg A ansambla.

Dječiji ansambli KUD-a Foča imali su veoma dobar nastup, koji je pokazao kvalitetan rad sa djecom, smatra sekretar KUD-a Foča Aleksandar Stanić: „Nastup je bio odličan, nema velike razlike u igri našeg društva i druga dva društva iz Srbije, zbog toga što je rad vidljiv i što smo sve koreografije postavili sa profesionalnim koreografom Slavicom Mihailović“, rekao je Stanić i dodao da je Uprava KUD-a Foča i KUD-a „Abrašević“ dogovorila dalju saradnju, gdje će KUD Foča imati koreografsku i muzičku pomoć od šabačkog društva.

U povratku iz Šapca, članovi KUD-a Foča posjetili su Tršić, rodno mjesto Vuka Stefanovića Karadžića.

Kulturno-umjetničko društvo „Abrašević“ iz Šapca  je najstarije kulturno-umjetničko društvo u Srbiji, sa tradicijom od 110 godina, i prvo društvo koje je ponijelo ime poznatog srpskog pjesnika Koste Abraševića.

AKCIJA TEHNIČKA ROBA

CHS SHOP FOČA

TC BARTULA

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.