Brojač posjeta  

17033392
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
1914
22988
38055
16750920
145049
146180
17033392
Vaš ip 35.153.39.7
Tačno vrijeme: 2020-11-27 13:14:42
   

Foča- Razgovor o uspostavljanju trećeg ciklusa studija

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija posjetio je danas Medicinski fakultet u Foči gdje je sa dekanom ove ustanove Milanom Kulićem razgovarao o problemima isplate gostujućih nastavnika, te o uspostavljanju trećeg ciklusa studija zajedno sa fakultetima iz Banjaluke, Beograda i Hajdelberga u Njemačkoj. 

Mutabdžija je naglasio da Medicinski fakultet ima veliki broj gostujućih nastavnika, koji su veoma važni za normalno odvijanje nastavnog procesa. 

"Problem njihovih isplata je ozbiljno pitanje, koje ćemo zajednički rješavati na nivou Republike Srpske za dva medicinska fakulteta", rekao je Mutabdžija. 
Mutabdžija je istakao da Ministarstvo ohrabruje Medicinski fakultet u Foči da nastavi saradnju sa fakultetima u Banjaluci, Beogradu i Hajdelbergu, da bi se stvorile pretpostavke za kvalitetniji naučno-istraživački rad. 
Na sastanku je razgovarano i o zapošljavanju novih kadrova. 
Mutabdžija je naglasio da su u Ministarstvu saglasni sa svim zapošljavanjima za koje Univerzitet obezbijedi sredstva. 
"Upoznati smo da postoji raspoloženje na Univerzitetu i Medicinskom fakultetu da se zaposle dva pripravnika, koji su djeca poginulih boraca i podržavamo odluku u tom smjeru", rekao je Mutabdžija. 
On je potvrdio da će 24. oktobra biti potpisan finalni ugovor o plasmanu sredstava iz austrijskog kredita. 
"Tačnije, da od 10 miliona evra kredita, 2,4 miliona evra idu za studentski dom u Foči i adaptaciju Bogoslovskog fakulteta, a 5,3 miliona za nabavku opreme za cijeli Univerzitet", rekao je Mutabdžija i poručio da će dom i novo sjedište Bogoslovskog fakulteta biti završeni do kraja ove školske godine. 
Dekan Medicinskog fakulteta Milan Kulić istakao je da će od novembra, u zavisnosti od priliva sredstava na Univerzitetu, početi sukcesivno isplaćivanje dugovanja honorarnim nastavnicima.

SRNA

VELIKA PONUDA PAMETNIH TELEFONA

CHS SHOP FOČA

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.