Brojač posjeta  

16269327
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
607
4065
8069
16026978
26244
130640
16269327
Vaš ip 3.233.229.90
Tačno vrijeme: 2020-07-08 03:24:56
   

Foča- Za Krav Maga sve više zainteresovanih

Borilačka vještina Krav Maga sve je popularnija u Foči. Treninzi se održavaju u sportskoj sali Osnovne škole “Veselin Masleša”, klub trenutno broji 50 članova, od kojih je 10-ak djevojaka. Trener Nemanja Trivun, jedan od dva licencirana instruktora za ovu discipline u RS, kaže da Krav Magu mogu trenirati stariji od 15 godina, koji su psiho-fizički zdravi i koji nemaju kriminalnu prošlost, niti bilo kakav sukob sa zakonom.  “ Cilj Krav Mage je da obučimo ljude da se odbrane a ne da napadaju”, kaže Trivun.  On ističe da treninge vrlo često održavaju i u prirodi, ugostiteljskim objektima, bazenima. “To je realna borilačka vještina i ona treba da pripremi učenika za realnu situaciju. Razlika je velika u treniranju u sali gdje su savršeni uslovi, gdje imate parket i dobre uslove za trening, a druga je stvar  trening u kafiću gdje je klizav pod, gdje je gužva i galama”, naglašava Trivun, dodajući da je KMG organizacija RS ove godine organizovala kamp na Tari, gdje su prirodni ambijent te rafting Tarom iskoristili za treninge u realnoj životnoj situaciji.

Klub Krav Maga iz Foče vrši upis novih članova. Sve detaljnije informacije mogu se dobiti na web stranici www.kravmaga-rs.com a zainteresovani se mogu prijaviti putem stranice na fejsbuku.

Potiče iz Izraela

Krav Maga je borilaška vještina izraelskog porijekla. Dugo je bila skrivena za civilni svijet. Koristile su je samo vojne i policijske jedinice. Danas je sve više korištena u specijalizovanim policijskim jedinicama i vojnim odredima širom svijeta. Na našim prostorima prvi put se pojavila 2009.godine, kada su počele da je primjenjuju Specijalne jedinice MUP-a RS. Prvi klub je osnovan u Banja Luci. 

Nataša Miletić

INTEX SMART TELEFONI

CHS SHOP FOČA

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.