Brojač posjeta  

16269212
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
492
4065
7954
16026978
26129
130640
16269212
Vaš ip 3.233.229.90
Tačno vrijeme: 2020-07-08 02:49:49
   

Foča- Reciklažom uredili dvorište

Dvorište Dječijeg vrtića "Čika Jova Zmaj" ukrašeno je rekvizitima urađenim od reciklažnog materijala, kojima su obogaćeni sadržaji za igru.

Zahvaljujući domišljatosti i marljivosti zaposlenih u vrtiću, ali i mališana, stare automobilske gume su u kombinaciji sa vodovodnim cijevima dobile izgled "žirafe", "zebre" i "crva", stari frižider je postao žardinjera, a od kanti i plastičnih flaša napravljene su "nasmijane" saksije. 

Poklopci od šahta sada su dobili izgled društvene igre "Ne ljuti se čovječe". 

Direktor Dječijeg vrtića Slađana Vladičić ističe da su bez mnogo novca uljepšali dvorište, a djeci su istovremeno omogućili nove igre, koje podstiču njihov fizički razvoj, ali i kreativnost. 

"Djeci su mnogo interesantni `žirafa`, `zebra` i `crv`, svakodnevno ih koriste i osmišljavaju nove igre, bilo da se provlače kroz gume, da ih preskaču ili da se igraju održavanja ravnoteže", kaže Vladičićeva. 

U vrtiću se trude da održavanjem zelenila i ispisivanjem ekoloških poruka pored kanti za otpatke uče djecu očuvanju prirode. 

Vladičićeva ističe da djeca imaju potpuno drugačiji odnos prema cvijeću koje su sami zasadili.

"U male saksije, koje su stvarali onako kako ih je mašta vodila, zasadili su cvijeće, a u dvorište su posadili tuje. Oni sve to čuvaju", priča Vladičićeva.

Prema njenim riječima, više se ne dešava da djeca čupaju cvijeće, jer poštuju rezultate svoga rada. 

U svemu pomažu i roditelji, pa se jedna majka dobrovoljno javila da oslika zid susjedne kuće, koji gleda u dvorište vrtića. 

Za izgled dvorišta, koje plijeni poglede prolaznika, u vrtiću su dobili mnogo pohvala od sugrađana, Ovo je primjer kako ne zavisi sve od novca i kako se, uz minimalna ulaganja i sa puno ljubavi, dosta toga može postići.

SRNA

INTEX SMART TELEFONI

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.