Brojač posjeta  

16289922
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
3231
4910
28664
16026978
46839
130640
16289922
Vaš ip 3.228.21.204
Tačno vrijeme: 2020-07-12 20:34:54
   

Foča-Održan koncert učenika Osnovne muzičke škole

U Centru za kulturu i informisanje sinoć je održan  tradicionalni godišnji koncert učenika Osnovne muzičke škole iz Foče, na kojem je nastupilo više od 50 mladih muzičara. Priliku da nastupaju pred mnogobrojnom publikom imali su učenici sa svih odsjeka ove škole, gitara, klavir, solo pjevanje i harmonika.

Bez imalo treme nastupili su i publiku oduševili namjlađi učenici Osnovne muzičke škole. Na kraju koncerta predstavili su se najbolji učenici Osnovne muzičke škole. Sandra Sekulović i Andera Pavlović, klavirski duo, koje su osvojile prvu nagradu na Republičkom takmičenju u Banja Luci: -„Za mene muzika mnogo znači i drago mi je što smo na Republičkom takmičenju imali priliku da na najbolji način promovišemo našu školu“ – rekla je Pavlovićeva.

Osnovna muzička škola svake godine učestvuje u Majskim danima duhovnosti i kulture, i iz godine u godinu nastavnici ove škole trude se da koncert bude bolje te da na njemu nastupi veći broj učenika, istakla je Ljiljana Stanković direktorica škole: -„Trudimo se da svake godine obogatimo koncert, da napravimo najbolji repertoar i da se, što je najbitnije, to publici svidi“ –rekla je Stankovićeva.

Vitrine Osnovne muzičke škole pune su nagrada i priznanja, a od kako škola postoji na svakom takmičenju njeni učenici su se pokazali kao dobri muzičari. Ljiljana Stanković kaže da su za to zaslužni nadareni učenici ali i trud profesora: -„Iako radimo u teškim uslovima, velika predanost svih nastvanika ali i talenat učenika dovode do toga da na svim takmičenjima osvajamo nagrade“ – zaključila je Stankovićeva.

Koncert učenika Osnovne muzičke škole u Foči organizovan je u okviru Majskih dana duhovnosti i kulture.

Nataša Miletić

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.