Brojač posjeta  

16269667
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
947
4065
8409
16026978
26584
130640
16269667
Vaš ip 3.233.229.90
Tačno vrijeme: 2020-07-08 04:49:37
   

Foča uputila konvoj pomoći u Doboj

Krizni štab opštine Foča uputio je danas prvi konvoj humanitarne pomoći koju su građani Foče prikupili u prethodna dva dana. Poplavama ugroženom stanovništvu u dva kamiona i tri kombi vozila poslati su hrana, lijekovi, ćebad, sredstva za ličnu higijenu i druge potrepštine.

Vrijednost pomoći koja je upućena je oko 50.000 KM rekao je načelnik opštine Foča Radisav mašić te istakao da se akcija prikupljanja pomoći za stanovništvo ugroženo poplavama i dalje nastavlja. "Tu je najviše hrane za dugotrajnim rokom upotrebe, zatim dječije hrane, garderobe, čizama i ćebadi. Ovo je samo početak akcije, kojoj su se građani masovno odazvali", istakao je Mašić.

On je naveo da su veliki doprinos dali volonteri Crvenog krsta, omladinskih i studentskih organizacija, kao i privredni subjekti koji su uplaćivali sredstva za kupovinu namirnica, te apelovao na sve građane i privredne subjekte da se u narednim danima odazovu humanitarnoj akciji.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Snežana Kovač kaže da će sljedeći kontigent pomoći biti upućen tamo gdje bude najpotrebnije, te da će o tome odlučivati Republički krizni štab.

U pratnji konvoja je i sedam studenata iz Doboja, koji će na jedan dan obići svoje porodice.

Univerzitetska bolnica Foča spremila je lijekove, izulin, te  rukavice, maske i drugi sanitetski materijal. Univerzitetska bolnica   priprema studentske radne vodove koji će raditinasanacijipoplavljenog područja.

U Foči je spreman i radni vod Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta, koje bi Republička uprava Civilne zaštite trebalo da uputi na neko od poplavljenih područja.

Nataša Miletić

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.