Brojač posjeta  

16269166
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
446
4065
7908
16026978
26083
130640
16269166
Vaš ip 3.233.229.90
Tačno vrijeme: 2020-07-08 02:36:20
   

Bio sam smiren evo do sad, ALI više ne mogu!

Katastrofa, jeste, polava jeste, ALI opravdanje za NEorganizovanost predsjednika, premijerke, „šefa“ civilne zastite i gradskih kriznih štabova, ne mozete naći !
Kolika je NEorganizovanost (čitaj politika) svih ovih organizacija, ne može se opjevati ni u desetercu bRez gusala!
Nismo mi iz Foče nikakvi supermeni ni ne znam ni ja šta, već sticajem okolno
sti, ako ne najiskusniji, sigurno najbrojniji sa nekim iskustvom za upravo ovakve nesrećne situacije, MEĐUTIM i to očigledno nekom smeta!?

15.maj - Već u prvom naletu poplavnog talasa, iako je i našem gradu, poučeni iskustvom iz decembra 2010, prijetila opasnost od izlivanja rijeke Drine, poslali smo u najugroženija područja BiH dva spasilačka tima od 46 skipera, spasilaca. 

16.maj - Momci su se, samo oni znaju kakvim mukama, probili do najugroženijih dijelova Republike, u tom momentu, Bijeljine i Doboja i već u rane jutarnje sate počeli evakuaciju poplavljenih. Iste večeri, na poziv prijatelja Foče, Zorana Zone Avramovića, oformljen je jos jedan tim koji je odmah krenuo u pomoć braći u Srbiju u Obrenovac. 
Kako je dan odmicao, vidjevši da Foči ne prijeti nikakva opasnost od izlivanja rijeke Drine, ekipe preostalih raftera, još 30 skipera, spasilaca, koji su bili spremni da brane naš grad, stavili su se na raspolaganje Civilnoj Zaštiti, očekujući poziv od Republičke uprave za vanredne situacije. Poziva nije bilo!

17.maj – Od lokalnih organa, koji su kontaktirani od Državne Uprave, smo dobili odgovor da nismo potrebni sa čamcima i opremom, iako od svojih prijatelja iz ugroženih destinacija dobijamo pozive za pomoć. Kažu da samostalno ne smijemo djelovati jer proglašenjem vanrednog stanja u Republici Srpskoj to nije zakonski dozvoljeno! Iste noći je na portalima objavljeno da Šamcu nedostaju čamci za spašavanje!! 

18.maj – Nakon dana i noći provedene u poplavljenim kućama spasioci iz Banja Luke, Luksemburga i Italije stižu u Šamac i počinju organizovanu evakuaciju, koju smo MI bili u mogućnosti uraditi DAN RANIJE!! Koliko je to vremena pitajte one koji su čekali evakuaciju na krovovima i terasama svojih kuća!? 
I na kraju, U ŠAMCU JOŠ 6.000 LjUDI ČEKA NA EVAKUACIJU !!!! 

Službe javljaju voda se povlači….a šta bi bilo da nije tako……

Jedan fočak

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.