Brojač posjeta  

16269235
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
515
4065
7977
16026978
26152
130640
16269235
Vaš ip 3.233.229.90
Tačno vrijeme: 2020-07-08 02:58:09
   

Fočanski rafteri između Drine i Save u najugroženijem selu, u Bijeljini stanje teško

Na području Bijeljine danas je stanje izuzetno teško, potvrdili su nam rafteri iz Foče koji su angažovani na evakuaciji stanovništva. U kontaktu koji smo danas ostvarili sa rafterima saznali smo da senalaze u rejonu bijeljinskih sela između Drine i Save, gdje je najveća količina vode koja se izlila.Trenutno su u Velinom Selu, koje je najugroženije, gdje je visina vode preko dva metra sa tendencijom blagog porasta. U tom selu naši rafteri su evakuisali svo stanovništvo, dok je ostala stoka koja se nije mogla evakuisati. Darko Danilović nam je potvrdio da su svi rafteri iz Foče dobro, da im zdravstveno stanje nije ugroženo, te da su u kontaktu radio vezom. Trenutno provjeravaju objekte u Velinom Selu, nakon čega će biti raspoređeni na drugu lokaciju.

Ekipe iz Foče izuzetno su predane spašavnju ugroženog stanovništva te odrađuju najveći dio posla od svih rafting ekipa. Naši rafteri su u nekoliko navrata dobili pohvale od gradonačelnika Bijeljine Mića Mićića, koji je istakao da oni rade veliki dio posla na evakuaciji.

Voda je nastavila da prodire preko urušenog dijela savskog nasipa na lokaciji "Visoč", uprkos velikim naporima na njegovoj odbrani, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije grada Bijeljina. Ukupno je evakuisano 6.000 stanovnika, od kojih je 500 zbrinuto u prihvatnim centrima u osnovnim školama "Knez Ivo od Semberije" i "Vuk Karadžić" u Bijeljini, Gimnaziji "Filip Višnjić", sportskoj dvorani u Bijeljini i đačkom domu u kojem su smještena stara lica. Od ranije je u kasarni i Sokolskom domu smješteno 288 lica.  Osim timova iz Bijeljine i ekipa Oružanih snaga BiH, policije, "Elektro-Bijeljine", na tom području su angažovani i timovi iz Foče, Višegrada, Rudog, Srebrenice, Mostara, Goražda, a danas popodne se očekuje dolazak specijalnog spasilačkog tima iz Velike Britanije od 33 člana i šest kamiona. Bijeljini je trenutno najpotrebnija pomoć u ljudstvu da bi bili utvrđeni preostali nasipi i kanali, saopšteno je danas iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Nataša Miletić

 
   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.