Moraćemo baš dosta da sačekamo dok se ne pojavi sledeći iPhone SE.

 Nova generacija iPhone SE telefona će izaći 2022. godine, a posjedovaće isti ekran veličine 4,7 inča kao što je to slučaj sa trenutnom verzijom.

Sadašnji iPhone SE je napravljen po modelu iPhone 8, dok se prije nešto manje od mjesec pojavila informacija da će ove godine izaći iPhone SE Plus.

Ipak, analitičar Ming-Či Kuo napominje da se neće pojaviti novi iPhone iz serije SE sve do 2022. godine! Na to se nadovezao Ros Jang, stručnjak za displeje i osnivač DisplaySearch i DSCC-a, koji je istakao da ove godine neće izaći SE, dok će se 2022. godine pojaviti minimalne promjene na tom uređaju. Napominje da će tek 2023. godine Apple donijeti znatno drugačiju verziju jeftinijeg iPhone uređaja.

Apple navodno radi na verziji iPhone SE modela čiji će displej biti veličine 6,1 inča, dok će se na samom vrhu ekrana nalaziti kamera koja će biti smeštena u rupi. Navodno takav sistem kamere će se prvo pojaviti na premijum iPhone telefonima, ali tek naredne godine, što znači da takve kamere možete da očekujete tek sa iPhone 14 modelom.

Takav dizajn je već popularan kod pojedinih proizvođača mobilnih telefona koji rade na Android operativnom sistemu, a on ima za cilj da poveća maksimalnu površinu displeja, dok u isto vrijeme ostavlja prostor za prednju kameru. Notch, koliko god mali uvijek je veći, nego prostor, koji zahvata samo kružić u kojem se nalazi selfi kamera. Notch je, takođe i invazivniji, kad je u pitanju gledanje videa, igranje igara ili pregled fotografija, a krug, odnosno rupa se mnogo češće stopi sa sadržajem i mnogo je manje primjetna.

Što se tiče iPhone SE telefona koji izlazi 2022. godine, možemo očekivati nešto bolji procesor i podršku za 5G, za koju Jang dodaje da će biti limitrana na sub-6GHz, prenosi MacRumors.

PRETRAŽI OGLASE