Brojač posjeta  

16252237
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
3043
3375
15259
16003881
9154
130640
16252237
Vaš ip 18.205.109.152
Tačno vrijeme: 2020-07-03 18:51:11
   

SNP-1389

Srpski narodni pokret 1389 je za veoma kratko vrijeme postao najjači i najbrojni pokret u Republici Srpskoj, a predsednik Igor Krunić pristao je da odgovori na par pitanja za "Bunt". Srpski narodni pokret 1389 Republika Srpska počeo je sa radom krajem marta i za veoma kratko vrijeme otvoren je veliki broj odbora, šta mislite da je glavni razlog tako brzog širenja pokreta? – Prvenstveno iz razloga zato što je Republika Srpska plodno tlo za nacionalizam , lјudima je podignuta svijest o nacionalizmu i rodolјublјu , tako brzo širenje pokreta je djelo svih nas koji su od početka tu , širimo ideju zdravog nacionalizma i nije bilo sumnje da neće biti prihvaćena .

Mi ćemo raditi za dobrobit države i naroda, tako što ćemo iz dana u dan graditi kamen po kamen u prilog očuvanja i unapređivanja: duhovnosti srpskog naroda, tradicionalnih vrijednosti, moralnih vrijednosti i dostojanstva, osnovnih vrijednosti braka i porodice, kulture, nauke, obrazovanja, umjetnosti, vaspitanja, humanih vrijednosti društva, materijalne sigurnosti, psihofizičkog zdravlјa i sporta.

Za šta će se zalagati pokret u Republici Srpskoj? - Srpski narodni pokret 1389 Republika Srpska će se zalagati za rješavanje najvećih društvenih problema, kao što su: alkoholizam, narkomanija, „bijela kuga“, nasilјe u porodici, nasilјe nad ženama, iselјavanje mladih lјudi i stručnjaka u druge države i drugi.

Kakve ste do sada akcije radili u Republici Srpskoj? - Uz jako skroman budžet pokreta uspjeli smo da uradimo mnoge akcije : neke od njih su - Dobrovolјno davanje krvi u Foči - Obilјežavanje Vidovdana u Foči - Majski zadušni marš u selo Jošanica (gdje je počinjen stravičan zločin na Srpskim nejakim živlјem) u saradnji sa organizacijom Porodica poginulih i zaroblјenih i nestalih boraca Republike Srpske . - Pomoć manastiru Zagrađe (Šćepan Polјe CG ) postavlјanje cijevi za vodu . - Obilјežavanje Vaskrsa ispred Hrama Svetog Save u Foči - Pismo podrške našoj braći koji su utamničeni u Haškom kazamatu , kao i svima koji su osuđeni od njega . - Obilazak Kosova i Metohije posjete Manastirima Gračanica , Duboka Voda , Sokolica i Banjska . - Akcija " Stop sektama " - Humanitarna akcija pikuplјanje garderobe za siromašne sunarodnike .. - Peticija protiv Haškog tribunala u saradnji sa Boračkom organizacijom - Odlazak Članova na utakmicu Srbija - Hrvatska -

Ovo je jedan manji deo akcija koje smo sproveli, u narednom prediodu planiramo da se više posvetimo humanitarnom radu ...

Vaši članovi su bili uhapšeni u mjestu Jabuka (opština Ustikolina), da li nam možete reći nešto o tome? - Da naši članovi su uhapšeni na pomen parastosu za nevino ubijene Srbe od pripadnika kantonalne policije , navodno članovi SNP 1389 su "provocirali i dobacivali pogrdne rječi". Moje lično mišlјenje je da je to namještena igra kantonalne policije da bi zastrašila Srbe da ne obilaze grobove najmilijih, koji su na svirep način ubijeni, njih 44. Protiv članova SNP 1389 su pokrenuti prekršajni postupci u sudu u Goraždu koji ni dan danas nisu završeni, nadamo se da će se sve završiti u našu korist jer odgovorno tvrdim da nijedan član tog dana nije uputio niti jednu riječ koja bi mogla da povrijedi nekoga.

Za vrijeme akcije "Stop sektama" jedan od članova vašeg pokreta je dobio prijetnju smrću, da li se zna koje poslao prijetnju i šta je razlog za to? - Akcija " Stop sektama" je pokrenuta u 12 gradova Republike Srpske i izazvala je veliko interesovanje građana, od kojih smo dobijali podršku, nažalost bilo je i onih kojima to baš i nije odgovaralo koji su pripadnici nekih sekti . Nebih da imenujem mladića kojem prijetnja upućena ali radi se o mladiću iz Doboja i pronađena je osoba koja je prijetnju uputila.

Da li imate saradnju sa drugim patriotskim pokretima? - Suviše je malo patriotskih organizacija u Republici Srpskoj trudimo se da održimo bratske odnose sa svim organizacijama koje imaju slične programske cilјeve.

Da li planirate da se bavite politikom, kao što to radi pokret u Srbiji? - Mi se na neki način kroz naše djelovanje bavimo politikom, ali nemamo namjeru kandidovanja na stranačke izbore.

Da li smatrate da bi odcjeplјenje Republike Srpske od BiH bio dobar potez? - Dok BiH poštuje Dejtonski sporazum i konstituivnost Republike Srpske i Srpskog naroda u Bih nisam za odcjeplјenje , ukoliko se naruše prava Srpskog naroda u Bih onda bi se o tome trebalo razmisliti.

Da imate vlast šta bi ste promjenili? - Zalagli bi se za jednakost svih građana pred zakonom, kao i u političkom, ekonomskom, socijalnom i svakom drugom tretmanu u društvenom životu, promovisali bi socijalnu pravdu kao opšte principe u društvu, kao osnova za uspostavlјanje finansijskog i političkog principa za povećanje nacionalnog bogatstva, koje osigurava socijalnu sigurnost društva i pojedinca. Zlagali bi se za uspostavlјanje i sprovođenje efikasne socijalne politike kroz razvoj i unapređivanje stabilne i efikasne privrede, da kao cilјna grupa socijalne brige i ostvarivanja socijalne pravde u društvu bude porodica, da nijedan pojedinac ne živi ispod granice socijalne sigurnosti, uz podsticanje lične odgovoronosti za sopstveni socijalni položaj pojedinca.

Gdje vidite pokret za pet godina? - Dug je to period, i pred nama su veliki i teški zadaci. Pokret vidim kao jaku i uticajnu organizaciju u Republici Srpskoj, koja je ostala dosledna svojim programskim cilјevima.

Šta treba da se desi da možete reći da je vaš pokret uspjeo? - Samo jedno da sve ovo što radimo i zašta se zalažemo prepozna u Srpkom narodu.

Koja je tvoja poruka mladima koji će ovo čitati? - Svi mladi koji nemogu da se pomire sa nepravdom i poniženjima pozvani su da zajedno pod okrilјem 1389 pokušamo da promjenimo našu svakodnevnicu za neku bolјu budućnost. Dolazi vrijeme promjena budite dio toga. Pridružite se našem pokretu i kroz naše akcije učinite Republiku Srpsku jačom i bolјom.

(Bunt)

 

Pripadnici Srpskog narodnog pokreta 1389 Republika Srpska prisustvovali su 20. septembra 2013. parastosu na Papratnoj njivi, povodom obeležavanja godišnjice još jednog u nizu zločina počinjenih u proteklom ratu od strane tzv. armije republike BiH na tlu opštine Foča.

Kukavički napad na kamion Vojske RS još je jedno u nizu zlodela koji su ostali nekažnjeni. Pripadnici tzv. armije republike BiH 20. septembra 1992. godine ušli su duboko u srpsku teritoriju i postavili zasedu na putu Kalinovik - Milјevina. Na izlasku iz šumarka, na proplanku zvanom Papratna njiva, kamion VRS koji je, pored boraca, prevozio i civile iz Kalinovika, Milјevine i Trnova, zasut je mitralјeskom palјbom. Svi koji su bili na kamionu su poginuli, a mnogi od njih su izgoreli, tako da je identifikacija stradalih bila teška.

Na parastosu na Papratnoj njivi, 20. septembra 2013. godine, bilo je prisutno oko stotinak osoba, između ostalih, pored pripadnika SNP 1389 RS, i članovi Boračke organizacije Republike Srpske, kao i opštinske Boračke organizacije Foče, Trnova i Kalinovika, zatim načelnik opštine Kalinovik, delegacija opštine Foča, opštinska organizacija porodica poginulih boraca i nestalih civila, ožalošćeni, i mnogobrojni građani.

SARAJEVO - U nastavku suđenja za zločin nad Srbima u logoru "Silos" pročitan je iskaz svjedoka Drage Vegare, koji je tokom istrage istakao da nije bilo ni jednog logoraša koji nije dobio batine, javlja Birn.

"Odvodili su daleko logoraše i tukli ih. Čuli smo jauke, a kada bi se vratili, bili su krvavi", naveo je u iskazu Vegare, koji je umro 2007. godine.

On je u iskazu datom Centru za istraživanje ratnih zločina naveo da je 24. maja 1992. godine odveden s njive u logor "Silos", gdje su uslovi bili jako loši.

"Jednom na dan smo jeli i to je bio pasulj, a nekada su stavljali pečene kosti unutra, sa kojih su ranije sigurno pojeli meso", naveodeno je u isakazu svjedoka, koji je pročitala tužilac Zorica Đurđević.

On je dodao da se sjeća "dobrih i loših" stražara, a među lošima je izdvojio optuženog Mirsada Šabića i izvjesnog Envera Dupovca, te dodao da je upravnik logora bio Bećir Hujić.

Hujić je optužen za zločine počinjene u Osnovnoj školi "9. maj", logoru "Silos" i kasarni "Krupa", zajedno sa Mustafom Đelilovićem, Fadilom Čovićem, Mirsadom Šabićem, Nezirom Kazićem, Halidom Čovićem, Šerifom Mešanovićem i Nerminom Kalemberom.

Suđenje će biti nastavljeno 19. avgusta.

Са великим поносом је знати да се Српски Народни Покрет 1389 шири по свим градовима Републике Српске и да је све више младих који се придружују покрету . Један од тих одбора је одбор у Гацку гдје сам председник СНП 1389 РС је поносан . Посјета Председника СНП 1389 РС  Крунић Игора није случајна , одржан је радни састанак , у коме је била главна ријеч унапређивања рада одбора и планирање нових акција , један од њих је обилазак Манастира Острог гдје ће заједно учествовати чланови из Фочанског и Гатачког одбора . после састанка активисти и гости су обишли саборни Храм Свете Тројице . Да напоменемо Одбор у Гацку броји преко 50 чланова који су активни и тај број из дана у дан расте што је охрабрујуће за тако малу средину . У наредном периоду очекујемо отварења нових одбора у Републици Српској .

 

Прво, геноцид комуниста над Србима вршен је намјерним слањем партизанских српских јединица против далеко надмоћнијег и боље наоружаних окупаторских трупа, да би што више гинули (Кадињача, Пљевља, Сремски фронт). 

Друго, "случајним погибијама" нарочито српских комунистичких руководилаца, као што су, на примјер, погибија црногорских комунистичких руководилаца Буда Томовића и Баја Секулића, команданта Саве Ковачевића, Ивана Милутиновића, Саве Беловића и десетине других српских команданата које су касније проглашавали народним херојима. Према неким испитивањима, од око 1.200 народних хероја, око 900 су Срби, а већину њих убили су с леђа њихови другови по "задатку партије", због наводних грешака или промашаја у борби

Треће, партизани су стријељали све заробљене четнике и то по Брозовој наредби "на лицу мјеста", а осталим заробљеницима: усташама, домобранима, муслиманској милицији, балистима, мадјарским хонведима, и другим, нудили су примање у партизанске редове, а ако нијесу хтјели, узимано им је оружје и пуштани су кућама. На овакав начин је стријељано на дестине хиљада српских четника још у току рата, а послије рата неколико стотина хиљада. 

Четврто, стријељање само Срба приликом заузимања градова и села нарочито пред крај рата. Тако је, на примјер, само у Београду од ослобођења 20. октобра 1944. године до краја рата убијено 30.000 Срба од којих је велики број учествовао у борби за ослобођење Београда, а међу њима око 60 професора и другог особља београдског Универзитета. 

Посебан злочин комуниста је непосредно послије рата када су као "шкрипаре" убили око 350.000 Срба без суда и закона. Десет година послије рата трајала је хајка на "шкрипаре", међу којима су 99 процената били Срби. 

Иначе, Срби су почели устанак против окупатора под вођством пуковника Драже Михаиловића 13. маја 1941. године, у Ивањици, и до почетка августа заузели већи дио Шумадије са градовима Ужице, Чачак и Лозница. Истовремено су на том простору четници дозволили комунистима да проводе мобилизацију својих присталица које су називали паризанима (партизани – паријска војска), да формирају комунистичке организације и нове органе власти у виду народноослободилачких одбора. Четници су обнављали стару власт парламентарне монархије Југославије. 

Четници су настојали у рату да сачувају српски народ од великих борби због којих је окупатор вршио одмазду, радили су на томе да га сачувају од уништења, да сачувају биолошку супстанцу свога народа јер су знали да се рат на Балкану води углавном против Срба. Али комунисти нису водили рачуна о жртвама, јер се радило о српском народу, српској нејачи и српским четницима и партизанима које су Њемци убијали. Према томе, комунисти су били спремни да воде рат "до посљедњег Србина", српског дјетета и српске куће и имања. Све треба подредити освајању власти – говорили су комунисти, а колико ће Срба бити убијено – то није важно. 

Према томе, основни циљ комуниста није био борба против окупатора за ослобађање земље, него борба за власт: не борба против окупатора, него борба против супарника у власти – против српских четника. Комунистима је било важно да униште српске четнике, борбу са окупатором су избјегавали гдје год су могли. Партизани су своју борбу против окупатора сврстали у тзв. седам офанзива, што је у ствари било седам њихових дефанзива, седам одступања пред окупаторским снагама и седам бјежања од великих сукоба, иако неке нису могли избјећи – на примјер, Неретва, Сутјеска, десант на Дрвар, и сл. 

У првим мјесецима устанка 1941. године у Србији четници и партизани нису имали великих сукоба, али чим је 17. септембра дошао међу њих Јосип Броз, подјела и сукоба између њих били је. Подјелом устаничких снага на два идеолошка блока, на четнике и партизане, комунисти су Старчићевско-усташку паролу "Србе на врбе!" замијенили паролом "Србе на Србе!"; четнике против партизана; нека гину само Срби. То је један од најкрупнијих комунистичких злочина у Југославији 1941-1945. године. 

Ево још неких конкретних злочина комуниста над Србима у току рата. 

Прво, познато је да су комунисти први почели да разоружавају и убијају српске четнике у Србији у јесен 1941. године, а за одмазду четници су убијали комунисте, што је био прави циљ комунистичког вођства, тј. да се на обје стране убијају Срби, јер су они били четници и партизани. 

Друго, комунистичко руководство водило је борбе на српској територији, у Србији, гдје су страдали не само српски војници као четници и као партизани, него и српски цивили, њихове породице и њихова имања. Нијемци су донијели одлуку да се за једног убијеног њемачког војника стријеља 100 Срба, па су фашисти на основу тога 21. октобра 1941. године стријељали 7.000 ђака у Крагујевцу, 6.000 грађана у Краљеву, 5.000 у Шапцу, 4.000 у Нишу на Бубњу, итд. Када су Брозу казали да су стријељани ђаци у Крагујевцу, он је одговорио слично као и Фицроју Меклину: Не мари, они би за неколико година порасли и сви би били четници и ратовали би против нас. 

Треће, комунистичко вођство је послало око 300 Срба радника из Ужица, пред њемачку тенковску колону, која је наступала од Бајине Баште према Ужицу, да их дочека само са голим прсима и лаким пјешадијским наоружањем. На узвисини Кадињача, 14 км западно од Ужица, сви су у неравноправној борби изгинули, а преко преосталих рањеника Нијемци су прешли тенковским гусјеницама. Комунистичко руководство је побјегло преко Златибора према Сјеници, а да нису ни знали шта је било са жртвованим "радничким батаљоном" кога су они злочиначки бацили на кланицу под њемачке тенкове. У рату је стријељан сваки командир који своју јединицу натјера у тако неравноправну борбу са непријатељима. 

Четврти комунистички злочин десио се такође тих децембарски дана1941. године, али у Црној Гори, у Пљевљима. Бјежећи из Србије пред четничким снагама, комунистички вођа Броз је наредио партизанском руководству Црне Горе да нападне и заузме град Пљевља у коме је била једна комплетна талијанска дивизија и још 1.000 усташа-мјештана, углавном муслимана који одлично познају терен око града утврђеног бункерима, рововима, бодљикавом жицом, минским пољима и тенковима и топовима у самом граду. А на тако утврђена Пљевља упућено је око 3.500 храбрих црногорских момака, углавном неискусних у ратовању, без тешког наоружања, тако да су и они послани на кланицу и право у смрт. Само у току 24 сата борбе погинуло је и рањено око 580 бораца, а град није заузет. Историчари и данс оптужују овог или оног команданта батаљона, командира чете и слично, за неуспијех на Пљевљима, или главнокомандујућег Ивана Милутиновића, али нико ни данас не смије да за ту трагедију, за тај злочин према овим младим борцима, оптужи правог кривца, бившег аустриског каплара Јосипа Броза, коме је било у интересу да је што мање Срба, Црногораца, уопште православних. Што мање Срба, то ће мање бити и четника – имао је Броз обичај да каже, уз осмијех. 

Пети злочин комунистичког вођства над српским народом у току рата 1941-1945. било је тзв. "лијево скретање" у Црној Гори и Херцеговини, што у ствари представља посебан облик комунистичког геноцида над српским народом. То се може назвати "сјечом српских кнезова" јер су убијани најугледнији Срби. То је посебан облик комунистичког злочина, примјењиван на више начина и у више мјеста над српским народом. Овај масовни злочин комунисти су назвали "лијево скретање", тобоже, то су само грешке претјеривања комуниста у револуционарности, у "љевичарењу", а иначе већина убијених су, и по данашњој оцјени комуниста, били криви – заслужили су смрт. У том злочину је у Црној Гори убијено око 1.600 најобразованијих људи: официра, ђака, правника, професора, љекара, инжењера, студената, угледних домаћина, јунака са Мојковца, Брегалнице, Тарабоша, најугледнијих људи тога времена у Црној Гори. Да је толико интелектуалаца и образованих људи убијено у цијелој Европи осјетило би се у свим областима њеног живота, а не у малој Црној Гори у којој је тада било једва 400.000 становника. Само за једну ноћ 1942. године у Колашину убијено је око 300 најугледнијих људи тога краја. Чак су убили и једног пса који није хтио да се одвоји од свога газде, па су га разапели на гробљу тих несрећника и то назвали "Пасје гробље". У српском племену Васојевићима убили су само за један дан 250 људи, а у браству Караџића убили су 72 мушкарца, напунили су Србима око седам дубоких јама у Црној Гори, чиме су се изједначили са усташама који су у приближно у исто вријеме у Херцеговини бацили 12 хиљада Срба у око 30 херцеговачких јама дубоких и до 200 метара.

 

Према томе, комунисти су у Херцеговини и Црној Гори исто као и усташе бацале Србе у јаме, убијали ножевима, камама, сјекирицама, маљевима, разним тупим предметима, кидали дијелове тијела живих невиних људи, све дакле као и хрватских фашисти-усташе, јер су директиве добијали из истог центра – из Ватикана. 

Комунисти су током "лијевог скретања" у Херцеговини убили око 500 најугледнијих Срба, готово у исто вријеме кад су и усташе у њој убили око 12.000 Срба, од чега су велики број биле жене, дјеца и старци. За разлику од њих, комунисти су се трудили да убију што више Срба мушкараца, нарочито српске интелегенције и српских угледника, српску националну елиту, да би на тај начин обезглавили сав српски народ и тако га лакше претворили у послушно робље. 

Шести велики комунистички злочин над Србима у том рату био је одлука партизанског Врховног штаба 12. марта 1943. године на Неретви да се сваки заробљени српски четник стријеља на "лицу мјеста", без било каквог испитивања. Истовремено је издата наредба да се сви други заробљеници – усташе, домобрани, балисти, хортијевци, припадници муслиманске милиције, "Ханџар – дивизије" и други, понуде да пређу у партизане, а ако неће, да им се само узме оружје и пусте кућама. То је, не само геноцидна одлука према српском народу, него и ратни злочин – јер се по ратном праву заробљеници не смију убијати. Броз је то знао, па је наредио члану Врховног штаба, једном Црногорцу, да то потпише. Када смо питали тога генерала зашто је то потписао, одговорио је: "Неизвршавање наредбе Врховног команданта повлачи смртну казну – стријељање на лицу мјеста." 

Седми злочин комуниста према српском народу десио се такође тих мартовских дана 1943. године, а за вријеме битке на Неретви или, како то паризани називају, за вријеме четврте непријатељске офанзиве, када су сви партизани са Врховним штабом били сабијени у кањон Неретве. 

То је уговор о нападању између њемачке команде у Загребу са генералом Глезе фон Хорстенауом на челу и Брозове делегације од чланова Врховног штаба, Милованом Ђиласом, Кочом Поповићем и Владимиром Велебитом (сва тројица Срби, Брозови генерали и чланови најужег руководства). У уговору су Брозови представници потписали оно што никада Дража Михаиловић није потписао са окупаторима, иако је и он у борби против комуниста-партизана сарђивао са окупаторима. То су двије тачке: 1) да паризанима нису Нијемци главни противници и непријатељи, него су то српски четници, и 2) ако се Енглези искрцају на Јадранску обалу, партизани ће са Нијемцима ратовати против њих и и њихових савезника четника. 

Броз је, дакле, на Неретви 1943. године починио двоструки злочин према српском народу: наредио је стријељање заробљених четника и обећао фашистима савез против Енглеза и четника. 

Осми злочин против српског народа била су два договора Броза и папе 1943. године: да партизани не заузимају логор Јасеновац и да Броз прими цијелу Павелићеву војску у партизане. Када су се двије партизанске бригаде састављене од Крајишника Срба, чије су породице биле заточене у логору Јасеновац, спремале да нападају логор и да из њега ослободе неколико десетина хиљада Срба, Јевреја и Цигана, Броз је, по налогу папе, то забранио преко Бакарића и Јосипа Крајачића-Стеве који је био Стаљинов обавјештајац и касније шеф комунистичке полиције у Хрватској. За уништење око милион Срба у том усташком логору, римски папа је послије рата наградио загребачког надбискупа Алојзија Степинца и унаприједио га у кардинала те прогласио блаженим. 

Други захтјев папе Брозу био је пријем Павелићеве војске у партизане, тј. превођење хрватских усташа из блока фашиста у антифашисте, јер је међународна ситуација за њих тада била неповољна па их је требало спашавати. Броз је на папски захтјев 1943. године издао такву наредбу те је за непуних годину дана у партизане дошло око 250.000 усташа и домобрана којима су признат пуни ратни стаж и официрски чинови, некима дати већи чинови као да су све вријеме, умјесто у фашистичким војним формацијама, били у паризанима. Тако су десетине хиљада највећих злочинаца који су по Крајини, Херцеговини и Босни убијали српски народ учествовали у геноциду над Србима 1941. године, сада дошле у партизане са истим правима као и Срби који су ратовали од 1941. и који су побјегли са јама и стратишта на која су их водили и гонили многи од ових Павелићевих војника. 

Примање толиког броја злочинаца над српским народом, толиког броја војника и официра који су три године ратовали у фашистичким војним формацијама, њихово превођење у антифашистички блок, од поражених произвести побједнике и чак им давати у току рата све веће функције – био је прави злочин, јер су тиме почетни принципи партизана: југословенство и братство и јединство – почели нагло да губе на значају, да се једноставно гасе, да нестају. То је био прави злочин, у првом реду према српском народу и Србима партизанским борцима који су отишли у партизане и наивно вјеровали да су комунисти борци за слободу српског народа, борци за слободу и правду за Југославију, за братство и јединство, за кажњавање свих злочинаца, за равноправност међу југословенским народима. Све је то у очима Срба партизана, пријемом у партизане Павелићеве војске, стављено под велики знак питања као велика превара српског народа, а касније се видјело да је управо то право лице комуниста и њихове борбе, да је то суштина њихове антисрпске политике, њихова права стратегија од почетка дјеловања у Југославији. 

Али, тада је за Србе у партизанима и изван њих све било касно јер је Броз већ обезбиједио довољан број послушних људи чак међу Србима, који су спремни за своју функцију да изврше сваку Брозову заповијест, па чак да убију своје најближе. Комунисти су са поменутом католичко-масонском тројком Броз-Кардељ-Бакарић форсирали и унапређивали оне који су им подобни, оне који су за лични интерес спремни на све, и тако створили позамашан слој и међу Србима, који су извршавали све антисрпске одлуке комунистичког руководства. Броз је дакле још у рату створио лични култ, мит о непогрешивом, мудром, генијалном, ненадмашном вођи, чији ауторитет више нико није ни помишљао да доведе у питање јер би нестајао са лица земље чим би на такво нешто и помислио. Броз је једноставно ликвидирао своје противнике, неистомишљенике, људе који му се због било чега нису свидјели – тако каже његов први сарадник Милован Ђилас, кога је Броз послије рата, кад је одслужио своје, политички ликвидирао и држао на робији неколико година. 

Наредни комунистички злочин против Срба било је убијање око 30.000 Београђана послије ослибођења тога града тј. послије 20. октобра 1944. године. Међу убијеним Београђанима било је око 60 професора универзитета и другог универзитетског особља, као и велики број оних Срба који су изашли на улице Београда, узели оружје и помогли партизанима и Црвеној армији да ослободе град. Сви они су гоњени у "црној марици" као што су Нијемци за вријеме рата одводили Јевреје у камионима-гасним коморама, убијали их отровним гасом за вријеме вожње кроз град, а успут пуштали музику да се не чују крици умирућих у тим коморама. За разлику од Нијемаца, Србе је Брозова УДБ-а (тајна полиција) трпала у камионе и "марице" одвозила изван града и тамо убијала испред великих гробница које би сами ухапшеници ископали. Командант београдске полиције био је тада један Црмогорац, касније амбасадор у Москви, а Броз га је изабрао зато да би Срби у Београду што више замрзили Црногорце. Броз је, поред осталога, у заузимање Београда послао Осму црногорску бригаду са истим циљем – да сви у Београду знају да су сви погинули у тој борби од црногорских партизана. То је комунистичка политика "Србе на Србе!". Комунисти су све радили плански и ништа нису препуштали случају. Много су лукавије убијали Србе од усташа, па их и сада неки наивни Срби хвале. 

Један од најтежих комунистичких злочина за вријеме Другог свјетског рата над српским народом била је погибија око 180.000 српских младића за само два мјесеца борбе на Сремском фронту од фебруара до априла 1945. године, непосредно пред крај рата. Наиме, чим је Броз стигао на руским тенковима 1944. године у Београд, наредио је мобилизацију свих младића од 17 година па даље у цијелој Србији, и послао их само са пјешадијским наоружањем, потпуно неискусне, голобраде момке, који боја ни видјели нису, да својим грудима разбијају добро утврђене њемачке бункере, ровове, шанчеве, да раскидају неколико редова жице којима су њемачке јединице биле окружене на подручју код Шида и Сремске Митровице. Два мјесеца су ти младићи јуришали на њемачке утврде и гинули као снопље, као глинени голубови, од њемачких митраљеза са тенковима и добро утврђеним бункерима. За два мјесеца те злочиначке акције комунистичког вођства, од око 250 хиљада српских младића, колико их је стигло на фронт, за два мјесеца је погинуло, рањено и нестало око 180 хиљада, а да се многима ни за гроб не зна, остали су у каљавој сремској равници у то рано, зло прољеће 1945. године. 

Сремски фронт није требало пробијати, јер су у фебрару и марту 1945. године руске трупе већ заузеле Мађарску и приближавале се Бечу, па су Нијемци из Срема за неколико недеља сами морали да одступају према Загребу, како ту не би били заробљени. Али Броз није хтио да чека да они сами оду, него је на њих послао српску омладину да изгине, да се тако освети Србима што су га 1941. године протјерали и није могао да привири у Србију све док нису стигли руски тенкови генерала Бирјузова, који се срао на сред Београда са Црногорцем Пеком Дапчевићем, и ту гдје су се они братски пољубили направљена је зграда руске амбасаде. 

Злочин на Сремском фронту је Брозов геноцид над српском омладином, освета за прогон из Србије 1941. године и жеља да што више Срба баци на кланицу, да их он касније не би убијао и кажњавао као четнике и сараднике са окупатором, јер су за комунисте сви Срби увијек били четници и увијек одређени за одстрел. Комунисти су Србе користили у рату као добре борце, као средство помоћу ког су долазили на власт, у чему су потпуно успјели. 

Наредни злочин је убијање Срба у априлу 1945. године на Лијевче Пољу код Бања Луке. Ту су комунисти са усташама поубијали неколико хиљада четника и њихових породица, претежно из Црне Горе и Херцеговине, које је водио Павле Ђуришић у одступању према аустријској граници. Комунисти и усташе су заробили око 150 најугледнијих херцеговачких и црногорских четника официра, одвели их у Јасеновац и тамо спалили. Тамо је убијен и српски књижевник Драгиша Васић, кога је чак и хрватски књижевник Мирослав Крлежа сматрао добрим писцем и литератом. 

Један од најтежих злочина над Србима десио се на крајњем сјеверу државе, у Словенији, код Зиданог Моста и Блајбурга. Ту су комунисти по завршетку рата 13. маја 1945. године заробили око 20 хиљада четника и у току љета исте године у такозваним "возовима смрти" одвозили их по словеначким провалијама и рупама и тамо убијали. Тиме је учињен двоструки злочин: убијање заробљеника и убијање по завршетку рата, без суда и закона. 

Злочин над српским народом било је и бомбардовање српских градова из енглеских авиона 1944-1945. године по навођењу партизанских навигатора. Они су били дужни да наводе авионе на касарне и друге војне објекте окупатора, али су их наводили на српске тргове. Тако је Београд бомбардован шест пута и то увијек цивилни центар града гдје није било војних објеката, а једно бомбардовање је било на Васкрсење Господње 17. априла 1944. године, и том приликом убијено је око 2.000 цивила, највише жена и дјеце. Ниш је бомбардован дванаест пута, Крушевац шест, а Подгорица 73 пута. У њој је убијено више од 5.000 људи, па су црногорски комунисти у знак захвалности "другу Титу" што их је тако успјешно бомбардовао, први у Југославији свој град Подгорицу назвали Титоградом. 

Укупно су савезночки енглески и амерички авиони бомбардовањем српских градова убили око 50.000 цивила – највише жена, дјеце и стараца који нису могли да се склањају у подруме и друга склоништа. 

Један од посљедњих комунистичких злочина над српским народом у Другом свјетском рату било је убијање 20.000 Срба у Миљевини код Фоче, почетком августа 1945. године. Ова групација српских младића од 16 до 20 година кретала се из Босне у Србију својим кућама у Ужице, Чачак и Ваљево. Комунисти су им бацали летке из авиона да се предају, јер им гарантују живот, и камионима ће их пребацити у Србију, у што су ови наивни, исцрпљени и избезумљени дјечаци повјеровали. Када су их комунисти заробили, повезали су их у конопе по 20 у групи и тако их већином живе побацали у јаму Понор у Миљевини, 10 км западно од Србиња. 

Поубијали су их муслимани који су само три мјесеца прије тога примљени из Павелићеве војске у партизане, а који су као усташе 1941. године учествовали у масовном убијању српског народа. Дакле, исти људи 1941. године, као усташе, а 1945. године, као партизани, убијају Србе и то на најгрознији начин. Тако су комунисти овдје починили четвороструки злочин: убијали су заробљенике, убијали малољетнике, убијали послије завршетка рата и убијали без суда и закона. Али све су то западни савезници опростили комунистима јер су убијали Србе, као што су 1991-1995. године опростили бившем комунистичком генералу Фрањи Туђману масовно убијање и прогон Срба у Крајини и Западној Босни, јер је био савјетован од америчког амбасадора у Загребу Питера Галбрајта који је на челу усташке колоне 8. августа 1995. године побио усташку шаховницу на Книнску тврђаву. 

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.